4 mars 2019 leganes levante speltips la liga

Speltips, Leganés – Sporting Gijón 12/2: Ångest och desperation – kortpartaj?

Bottenmöte i Primera División är på tapeten – Leganés mot Sporting Gijón. Situationen i tabellen påverkar såklart och sannolikheten att matchen hettar till är stor. Kortpartaj?

Måstematch framförallt för tredjejumbon Sporting Gijón här. De parkerar alltså på den sista plats som leder neråt i seriesystemet och har hela fem pinnar – ett stort avstånd i en bottenstrid – upp till just Leganés precis över strecket.

En förlust för bortalaget skulle således innebära att situationen blir närmast hopplös – en vinst att bottenstriden tajtas till enormt. Mycket i potten…

Det finns stora problem hos såväl Leganés och Gijón, vilket också tabellen antyder, och ser vi till de förstnämnda har de inte vunnit på 11 raka matcher, cupen inkluderad, medan statistiken för Gijón är åtta raka. Finns mycket, mycket mer att önska.

Ser vi på truppfronterna, saknar Leganés Ibanez, Serantes, Koné och Timor, alla skadade, medan Gijón får klara sig utan Babins tjänster och eventuellt Douglas.

Stort spelvärde i kortspelet

Fokus på korten, alltså.

Det är en match av extremt stor betydelse och det handlar om att inte hålla tillbaka här. Den här typen av matcher är sådana som positiva resultat måste lösas i om kontraktet ska räddas och nu är Sporting Gijón extra desperata.

Vi räknar nästan med att det här kommer spåra ur.

Och den som ska dämpa saker och ting om det blir för mycket tjuvnyp och regelvidrigheter på planen är huvuddomaren Javier Estrada – en domare som sällan tvekar på att kasta upp korten.

Ser vi till kortstatistiken i Estradas fem senaste dömda Primera División-matcher är den; 8-8-11-5-12-8. Här är kortlinan hos 6,5 – totalt missvisande.

Över 6,5 kort spelas till 1,77 x insatsen hos Unibet. Om jag hade varit oddssättare, hade linan snarare varit på 7,5 med liknande odds på över-/underspelet. Gott spelvärde!

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 6,5 kort
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, söndag 12/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 29%
2: 20%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 61%