Långtidsspel Allsvenskan 2017

Långtidsspel Allsvenskan 2017: Fokus på omsusade Jonas Olsson

Snart så! Den 1:a april är Allsvenskan tillbaka – och som vi väntat… Detta firar vi med ett extremt fint och välsmakande långtidsspel – med fokus på Djurgårdens stjärnförvärv, Jonas Olsson.

Marknad: Jonas Olsson – Specialerbjudanden: Får ett rött kort i något spel mot AIK eller Hammarby – ja/nej.

Det storsatsas i Stockholm i allmänhet och Djurgården i synnerhet. Förra året plockades Andreas Isaksson in, nu under transferfönstret kom först Kim Källström och häromveckan Jonas Olsson. Tre spelare med fantastiska kvalitéer, med massvis av rutin från landslaget och spel från de stora ligorna. Snacka om att de ger Allsvenskan ett ansiktslyft.

Jonas Olsson var precis den pjäs som Djurgården behövde – en solid mittback och pådrivare. Värvningen, tillsammans med allt det andra, har inneburit att flera tyckare höjt upp stockholmarna som en titelkandidat – och jag säger inte emot. Finns massvis av kapacitet. Dock frågetecken för hur de äldre herrarna, framförallt Källström och just Olsson, hanterar skiftandet mellan plast- och naturgräs från match till match.

Ett rött kort – på 277 matcher

Nåja. Här har Unibet ställt ut en marknad med spel på huruvida Jonas Olsson kommer bli utvisad i någon av de fyra derbymatcherna i Allsvenskan, två mot AIK och två mot Hammarby.

Givetvis är det alltid utsatt att vara mittback på sätt och vis, men Jonas Olsson är en spelare som kommer in med stor rutin och pondus. Knappast den som sätter sig själv i jobbiga situationer.

Ser vi under Olssons nio säsonger i West Bromwich, varav åtta i Premier League och en i Championship, har han spelat 277 matcher – endast seriespelet inräknat. Antalet röda i dessa? Ett! Ynka ett.

Då ska det nämnas att WBA också är ett lag som inte brukar föra matcherna.

En faktor som kan spela in är också att han saknar DIF-hjärta, till skillnad från exempelvis hemåtvändaren Kim Källström, och kanske därför inte blir lika känslomässigt engagerad i derbyna – i den mån att det kokar över. Rutinen spelar också in här, då det blivit en hel del spel i stora matcher liksom på de stora arenorna.

Spelet: Jonas Olsson, får ett rött kort i något spel mot AIK eller Hammarby – nej. Det betalar oss 1,65 x insatsen, vilket är i extrem överkant. Rättvisande – 1,30x?

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Jonas Olsson får INTE rött kort mot AIK eller Hammarby
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: