Långtidsspel Allsvenskan 2017: Succé för ÖSK:s nyförvärv?

Spelbloggare Publicerat: 28 March 2017

Allsvenskan är tillbaka och premiärerna ska avverkas i början av april, men innan dess bjuder vi på Spelbloggare er läsare på ännu ett långtidsspel från säsongen som kommer – och vi tar en närmare titt på Örebro SK och ett visst nyförvärv.

Det är mycket snack om föreningar som Malmö, AIK, Östersund och Djurgården inför spelåret och då är det lätt att andra intressanta, exempelvis Örebro SK, hamnar i bakgrunden.

Och när det väl snackats Örebro, har det varit mycket fokus på de förlorade, tidigare framträdande, pjäserna. Astrit Ajdarevic och Robert Åhman-Persson kommer båda saknas enormt – klasspelare på allsvensk nivå – men det som missas är vilken kvalitet som hämtats i bland andra Kennedy Igboananike, Johan Mårtensson och Filip Rogic.

Flyttat runt – alltid levererat

Vi tar oss en närmare titt på just – Kennedy Igboananike.

Nigerianen fick sitt genombrott i Djurgården 2010 – en klubb han representerade fram 2013. Under det sista året hamnade han och den dåvarande tränaren Magnus Pehrsson, nu Malmö FF, i en konflikt som betydde att Kennedy hamnade i frysboxen.

Nästa anhalt blev, kontroversiellt nog – AIK. God leverans blev det även där, innan flyttlasset bar av över Atlanten, till USA och MLS. Där har han spelat för Chicago Fire och DC United. Nu är han alltså tillbaka i Allsvenskan och vid detta tillfälle Örebro.

Generöst betalt överspel

Att Kennedy Igboananike kommer vara ordinarie och till och med framträdande i ÖSK är tveklöst.

I Örebro får Kennedy den stora målskyttsrollen. Han har snabbheten, känslan för målet och numera stor erfarenhet från spel utomlands. När han väl fått vara ordinarie, har målen också kommit – oavsett klubbadress. Och det kommer han, som nämnt, vara här, den i särklass vassaste strikern i truppen.

Därtill spelar Örebro en offensiv, glädjefylld och ibland något naiv fotboll under Alexander Axén. Vi fick se det under långa perioder i fjol, och har fått se klara glimtar av det under försäsongen.

Undertecknad räknar iskallt med att ÖSK kommer vara närmare toppen än botten i både antalet gjorda och insläppta mål – något som spelbolagen inte verkar speciellt övertygade om, vilket öppnar en värdelucka på flera områden för oss.

I sin startdebut för ÖSK, mot Mariehamn nu senast, smällde Igboananike in två baljor i vad som blev en 4-1-vinst. Redan där fick man se en del av vad han kommer bidra med till ÖSK:s offensiv. Att han blivit en bättre spelare under sin sejour i USA, verkar det absolut som.

Kennedy Igboananike över 7,5 mål i Allsvenskan 2017 är ett måstespel till de 2,10 gånger pengarna som Unibet dukar ut.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Kennedy Igboananike över 7,5 mål i Allsvenskan 2017
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: