Bayer Leverkusen Borussia Dortmund Stream

Oddsen inför playoffmatcherna till VM: Mardrömslottning för Sverige

Den värsta möjliga lotten tillföll Sverige i VM-kvalets playoff – Italien. Spelbloggare har tittat närmare på alla playoffmatcher och presenterar de bästa oddsen inför dubbelmötena.

– Det kommer krävas en alldeles otrolig insats, slår Simon Bank fast i Aftonbladet.

Spela på VM-kvalet hos Betser – få 1 000 kr bonus!

Den nionde november, 9/11, är det dags för playoffmatcherna mot VM 2018 i Ryssland, där åtta nationer – Kroatien, Grekland, Danmark, Irland, Nordirland, Schweiz, Sverige och Italien – gör upp om fyra platser till mästerskapet.

Siffrorna inom parantes är oddsen för respektive nation att gå vidare.

Sverige – Italien

Sverige (3,20, Betser)
Italien (1,35, Bethard):

Dessvärre blev det den värsta av lotter för Sverige, som dessutom inleder dubbelmötet på hemmaplan, vilket brukar vara en nackdel. Nyckelmatchen blir just den, hemmamötet, och det måste mer eller mindre bli en vinst för att chansen att avancera vidare ska finnas där till returen.

Det som då känns skönt att ha i bagaget, ur svensk synvinkel, är de fantastiska kvalresultaten på hemmaplan. Fyra vinster, däribland mot Frankrike, samt ett kryss, mot Holland. Målskillnaden? 18-2.

Italien är en av de mest klassiska fotbollsnationerna i världen, men vart står de just nu? VM-kvalet inleddes starkt, men avslutades svajigt. 0-3-förlusten borta mot Spanien innebar att direktplatsen i praktiken var utom räckhåll och därefter hade de lite svårt att kraftansamla; bara uddamålsvinster över Israel och Albanien samt oavgjort mot Makedonien.

Senast Sverige vann en match mot Italien var 1998, i en vänskapsmatch. Efter det har länderna mötts vid fem tillfällen, varav fyra av dem vunnits av Italien och en match därmed slutat oavgjort. Senast var 2016, i EM, och då drog italienarna det längsta strået – 1-0 på tavlan.

Kroatien (1,36, William Hill) – Grekland (3,50, Bethard)
Danmark (1,71, Bethard) – Irland (2,15, Betser)
Nordirland (3,50, Betser) – Schweiz (1,33, William Hill)