Speltips, Dortmund – Hertha Berlin 8/2: Cup- och kortfokus

Spelbloggare Publicerat: 7 February 2017

Den tredje rundan av tyska DFB Pokal ska avverkas och en av de matcherna som onsdagen bjuder oss, är mellan Borussia Dortmund och Hertha Berlin – en kamp som har potential att bli en tuff historia. Fokus på – korten!

Kan det här tituleras som en tungviktsfajt? För att vara i den tredje cuprundan – absolut. I serien är det fyran Dortmund mot sexan Hertha Berlin. De förstnämnda har varit en del av den tyska toppen sedan flera år tillbaka medan de senare nämnda har ett projekt som håller på att blomma ut nu.

Matchen har avspark 20:45 och visas också på Viasat Sport eller Viaplay. Den kan även ses i både Unibets (sätt in 500, få 1 500 kronor att spela för) och Bet365:s (100% extra upp till 1 000 kronor) streamingtjänster.

Favoriter till att avancera vidare är förstås Dortmund, i egenskap av den bättre parten och stärkta av hemmaplan. 1,20-4,90 står de oddsen i skrivandets stund, tisdag lunchtid.

Spelare som Sven Bender, Gonzalo Castro och Ousmane Dembele riskerar att missa matchen för Dortmund. Gästerna har försvarspjäsen Mitchell Weiser out. Rotation är därtill att vänta.

Överkomlig lina

En tajt och hård kamp, det är känslan av vad som väntar.

Dortmund – och för den delen också Hertha Berlin – kan komma att rotera en del, kanske framförallt på de offensiva positionerna och det borde tala för att bortalaget ska kunna hålla det här rätt tajt, fastän de inte är speciellt starka på resande fot.

Gästerna kan vinna mycket på den fysiska kampen här och vi kunde se när lagen möttes på just Signal Iduna Park i seriespelet oktober förra året, att det blev match som präglades mycket av de fysiska momenten. 1-1 på resultattavlan, två röda kort och sex ostskivor.

Bara ostskivorna inräknade snittar Dortmunds hemmamatcher, endast serien inräknad, 4,4 och Herthas bortamatcher 3,8. Då har vi alltså inte räknat in de röda i statistiken, vilka dessutom rättas som två stycken. Maxsumman för en och samma spelare är således tre.

Huvuddomaren Deniz Aytekin har snittat 3,5 gula kort i årets Bundesliga och på sina 18 matcher också kastat upp fyra röda. 3,5-kortslinan har passerats i tre raka matcher.

1,83 x insatsen för över 3,5 kort hittas hos Unibet och det är spelbart.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 8/2
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: