Speltips inför West Bromwich – Arsenal 18/3: Formsvagt mot formsvagt i tidiga fajten

Spelbloggare Publicerat: 15 March 2017

Det ser varken ljust ut för West Bromwich eller Arsenal just nu och när de möter varandra i lördagens tidiga Premier League-match, avspark 13:30, på The Hawthorns försöker vi dubbla insatsen.

Det råder närmast total misär i Arsenal. Fem av de åtta senaste matcherna har förlorats och man är ute ur Champions League efter att ha fallit med 2-10 över två möten mot Bayern München parallellt med att de tappat en hel del i kampen om CL-platserna i Premier League. En vinst här skulle dock innebära att utgångspositionen inför framtiden ser hyfsad ut.

West Bromwich under Tony Pulis spelar allt annat än den mest underhållande fotbollen, men ändå – kanske just därför – haft en säsong över all möjlig förväntan. De är åtta i tabellen just nu och skulle en plats på den övre tabellhalvan behållas, kan man vara mer än stolta över vad som levererats. Formen ser dock lite dunkel ut, två raka förluster och 0-5 i målskillnaden i dessa.

Alex Oxlade-Chamberlain och Kieran Gibbs kan vi inte räkna med ännu. De har båda en liten kamp mot klockan huruvida de hinner bli spelklara eller ej. Gästernas ytter Phillips missar med största sannolikhet matchen, liksom James Morrison.

God skrällchans

Hur ska man tänka nu när båda parter hamnat ur form?

West Bromwich uppträdde extremt lojt borta mot Everton senast, föll med 0-3 och torskade dessförinnan med 0-2 mot Crystal Palace. Arsenal avancerade vidare i FA-cupen efter att ha kört över amatörklubben Lincoln City med 5-0. Innan dess – 1-5 i returen mot Bayern och det följde upp en 1-3-förlust när Liverpool besöktes på Anfield.

Nu må Arsenal ha det klart bättre materialet av dessa två, men trean ska inte ses som skriven i sten. Deras kris sitter klart djupare – WBA har bara en liten svacka, är känslan – och Arsené Wenger verkar ha förlorat omklädningsrummet helt. På det ryktas flera pjäser, Mesut Özil och Alexis Sanchez främst, bort och att det ska ha skapat inre konflikter.

Så, en mycket bättre chans att sätta Arsenal på plats får väl West Bromwich knappast, deras dunkla form till trots?

Under Tony Pulis arbetar West Bromwich alltid stenhårt, vilket är en av de främsta förklaringarna till succén, och ett sådant typ av motstånd kan ett svajigt och delat Arsenal ställas inför stora problem mot.

Känslan – 1-1/2-1.

Svårighetsgraden kan höjas, men vi nöjer oss med att spela WBA +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de förlorar med uddamålet – till dubbelt betalt hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: West Bromwich +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 18/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: