sladjan-osmanagic

Sladjan Osmanagic: Fiaskosäsong för Chelsea stundar?

Ibland kan det var knepigt med känslor. Tänker inte på känslor när det kommer till relationer och dylikt. Syftar på känslor när det kommer till fotboll. Emellanåt får man en känsla, eller snarare magkänsla kring ett lag, en manager eller en spelare. Det kan också komma upp en känsla av att det inte riktigt fungerar mellan en manager och klubbens sportsliga ledning.

Det är den känslan jag har fått när det kommer till kommunikationen mellan Chelseas manager, Antonio Conte, och klubbens ledning. Conte tog hela England med storm när Chelsea vann ligaguldet komfortabelt ifjol. Det var en perfekt säsong att ta över Chelsea då eftersom de inte kvalificerat sig för spel i Europa. Conte kunde helt och hållet fokusera på det inhemska spelet. Klubben vann ligan och man gjorde det genom att använda ett litet antal spelare.

Conte var tydlig med, direkt efter ligaguldet i våras, att truppen både skulle behöva spetsas och breddas inför denna säsong. Conte har uttryckt att denna säsong inte kan bli en Mourinho säsong, Conte syftar på säsongen Mourinho fick sparken från Chelsea (för andra gången) när de skulle försvara sin senaste ligatitel innan denna.

Conte sade inför förlusten mot Arsenal i Community Shield att denna säsong skulle bli hans svåraste någonsin som tränare eftersom hans trupp varken spetsats eller breddats enligt den livlige italienarens önskemål. Under sommaren har Conte dels varit i USA och genomfört en hårtransplantation och förbättrat sitt avtal med Chelsea, avtalet förlängdes inte men lönen förbättrades avsevärt. Det är dock inget som kommer få tyst på Conte.

“Jag är orolig för Chelseas del”

Jag är orolig för Chelseas del. Ser ett antal varningslampor. Terrys betydelse i omklädningsrummet är ett stort tapp. Matic har försvunnit och han skulle behövt vara kvar för bredden på det centrala mittfältet när laget skall försöka försvara sin PL-titel samt hävda sig i Champions League. Diego Costa har varit en talesman för klubben under sin sejour. Som det ser ut i dagsläget kan varken Morata eller Batshuayi fylla Costas skor.

Dessutom missar lagets viktigaste spelare, Eden Hazard, de första omgångarna på grund av skada. Det skall bli mycket intressant att se hur Chelsea hanterar de första ligaomgångarna innan det första landslagsuppehållet kommer.

I Premier League är det i princip en 6-7 klubbar som slåss om de fyra platserna i Champions League. Jag sticker ut hakan och säger att Chelsea inte kommer sluta bland de fyra främsta kommande PL-säsong. Jag är inte heller övertygad om att Conte är manager för Chelsea säsongen ut.

Sladjan Osmanagic