Speltips, Arsenal – Burnley 22/1: Hörntankar ventilerade

Spelbloggare Publicerat: 21 January 2017

Vi fokuserar på hörnorna när Arsenal välkomnar Burnley till Emirates Stadium. Jakten på toppen fortsätter för ”Gunners” och vi ser framför oss att de kommer dominera mer eller mindre hela matchen. Slutsats?

Toppjakten fortsätter för Arsenal. Fjärdeplatsen står de på – innan lördagens matcher är spelade – och upp till serieledande Chelsea är avståndet på åtta pinnar. En till tvåan Liverpool respektive trean Tottenham. Formen ser bra ut hos huvudstadslaget och 4-0-vinsten borta mot Swansea förra veckan var ett stort formbesked.

För Burnley handlar det om att bibehålla det bekväma avståndet till den absoluta botten. Nykomlingen står, tack vare ett extremt starkt hemmaspel, på en oväntat fin tiondeplats – och då var de alltså en av de starkaste kandidaterna till att trilla ur serien på förhand. På resande fot står resultatraden i 0-1-7, men ska också nämnas att spelschemat varit tufft.

Skadesituationen har lättats upp för Arsenal med Bellerin, Gibbs och Coquelin kommer tillbaka i speldugligt skick. Walcott räknar vi däremot bort. Även för Burnley har situationen bättrats; Marney, Barnes och Gudmundsson ser ut att kunna spela, till skillnad från i veckans cupmatch. Arfield alltjämt out.

Passerar hörnlinan?

Även på bortaplan har Burnley kunnat streta emot på ett acceptabelt sätt när toppmotstånd stått på andra sidan planhalvan.

Oavsett om de lyckas eller ej, blir det att ställa upp försvarsmuren här. Något annat alternativ finns inte på Emirates Stadium – Arsenal kommer tillåtas hålla bollen och pressa ner Burnley. Vad bäddar det för? Hörnor.

Mot liknande motstånd som Arsenal haft, har Burnley rentav blivit krossade i ”hörnmatcherna” på bortaplan. Alla inräknade släpps i snitt 8,4 till och då är det flera matcher som varit betydligt tätare än denna väntas bli.

Sedan har vi all respekt för Burnleys försvarsspel och tänker att de ska kunna streta emot på ett acceptabelt sätt och då kan vi räkna med att Arsenals press tilltar desto närmare slutet vi kommer.

24hBet dukar ut Arsenals hörnlina på 7,5 med överspelet som underdog, till skillnad från exempelvis Unibet som har den som klar favorit.

Detta försöker vi utnyttja och Arsenal över 7,5 hörnor klickas i till de 1,92x som dukas ut. Saknar du ett konto hos 24hBet? Öppna ett och få €50 i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Arsenal över 7,5 hörnor
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: 24hBet (€50 kr bonus)
Spelstopp: 15:15, söndag 22/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: