27 september 2017 Sporting Barcelona

Speltips, Barcelona – Leganés 19/2: Nytt hörnförsök

Barcelona är tillbaka på Camp Nou efter Champions League-fiaskot i Paris senast och tar emot Leganés som storfavoriter. Kvällens spel handplockas från hörnmarknaden och det handlar om ena sidans lina. Passeras eller klivs den under?

Det är toppen mot botten i Primera División. Barcelona har inte råd att förlora, ens tappa, eftersom de redan är en pinne bakom Real Madrid – det med två matcher fler spelade. Är titelracet kört? Absolut inte, men uppförsbacken är brant.

Katalanerna kommer nu från ett stort fiasko i Paris, där de i det första mötet av två mot PSG i Champions League-slutspelet, föll med förkrossande 0-4 – en match de till och med var klara favoriter i på förhand. Tär på självförtroendet, såklart.

Gästande Leganés är nykomlingar i Primera División och precis som väntat inblandade i bottenstriden. Två pinnar håller dem ovanför det röda tabellområdet – det har blivit 18 stycken på 22 matcher – och såvida kontraktet kan förlängas, vore det en skalp av den större modellen.

Mascherano, Turan och Vidal, skadade, räknar vi bort för Barcelonas del. Busquets är avstängd och Neymar ett frågetecken. Gästerna har också det en liten radda av skadade spelare samt en avstängning, på Pérez.

Leganés får inte hålla mycket boll

Förstår inte helt hur oddssättarna resonerar på Leganés hörnlina. Att den är på 2,5 kan jag köpa, men då ska underspelet vara klar favorit. Inte som nu när möjligheterna för över/undern ses som fifty-fifty.

Vi kan räkna iskallt med att Leganés kommer till Camp Nou för att ställa upp bussen, det är liksom deras enda chans – hålla defensiven tajt, och 0-0 så länge som möjligt. Med lite flyt kan eventuellt någon kontringsmöjlighet förvaltas.

Men bollen kommer de inte få låna speciellt mycket…

Barcelona spelar alltid med ett stort bollinnehav och försöker rulla ut motståndarna, inte minst på Camp Nou. I snitt släpper de till 2,1 hörnor i seriespelet på arenan, och nu ställs de alltså mot ett bottenmotstånd.

Även när nivån på motståndet är lite enklare, brukar Leganés spela defensiv fotboll – man håller ju helt enkelt bottenstandard i den här serien. 3,5 är hörnsnittet på med både hemma- och bortamatcherna inräknade.

Leganés under 2,5 hörnor spelas till 1,90 x polletterna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leganés under 2,5 hörnor
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 19/2
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 91%
X: 8%
2: 2%
Över 2,5 mål: 75%
Under 2,5 mål: 27%