Speltips, Benfica – Borussia Dortmund 14/2: Mål- och skrällpolletter – in!

Spelbloggare Publicerat: 13 February 2017

Portugisiskt möter tyskt när vi är framme vid Champions League-slutspelet – Benfica mot Borussia Dortmund. Oddsen är mycket skevt fördelade och det tackar vi varmt för! 

Fyll på spelkassan! I Sveriges bästa bonusguide, med flera unika bonuserbjudanden, hittar ni de största bonusarna från de bästa spelbolagen.

Det var med nöd och näppe som Benfica löste den här slutspelsplatsen – tack vare ett brutalt fall från Besiktas i den avslutande rundan. Fullt imponerade man inte, men i ett slutspel hör ändå detta Benfica hemma, i alla fall om Napoli, Dynamo Kiev och nämnda Besiktas står för motståndet i gruppspelet.

Annars har Benfica stor rutin från toppspel i Europa och varit hyfsat framgångsrika i Champions League de senaste åren. Förra säsongen trillade de ur mot Bayern München i ett tajt kvartsfinaldubbelmöte, 2-3.

Dortmund missade, som säkert bekant, den förra CL-upplagan och kommer hit med stor revanschlusta. Gruppspelets prestationer lovar mycket – dubbla vinster över Sporting CP och Legia Warszawa samt två stycken 2-2-matcher mot Real Madrid betydde att förstaplatsen kammades hem, alltså före de regerande mästarna.

Andrija Zikovic, avstängd, saknas för Benfica. Annars inte speciellt mycket att nämna.

Benfica lämnar avtryck först?

Köper inte hur oddssättarna resonerar inför matchen – att Dortmund ska vara klara favoriter. Fifty-fifty snarare?

Dortmund må ha den namnstarkare truppen, men är trots allt bara fyra i Bundesliga och svikit på resande fot vid flera tillfällen. Praktexempel; 1-2-förlusten borta mot Darmstadt 98 förra veckan. De är ofta inte så dominanta de väntas vara.

Värdskapet står Benfica för och på hemmaplan är de suveräna, både i den inhemska och europeiska fotbollen. Vinsterna radas upp, 8-1-0 i formraden, och även de stora pjäserna i Europa brukar kunna pressas; exempelvis löstes 2-2 i förra årets kvartsfinal mot en ännu tyngre, tysk motståndare, Bayern München.

Här, på hemmaplan i ett dubbelmöte, kommer Benfica vilja ta över taktpinnen och undertecknad skulle snarare se det här som fifty-fifty, än med Dortmund som klara favoriter. Risk för att oddsen justeras till närmare avspark?

Räkna med fart och fläkt! Lämnar Benfica avtryck på målfronten först?

Första målet: Benfica spelas till 2,27 x insatsen hos 24hBet.

  Rygga spelet hos 24hBet – Få €50 bonus!

Speltips:

Speltips: Första målet: Benfica
Odds: 2,27 (Jämför alla odds)
Bolag: 24hBet (€50 bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 14/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: