Speltips, Burnley – Bristol City 28/1: Starkt favoritskap i cupbataljen

Spelbloggare Publicerat: 27 January 2017

Ännu en stark favorit är hittad i FA-cupens fjärde runda – och det när extremt hemmastarka Burnley tar emot Bristol City på Turf Moor. Oddset må ha droppat lite i veckan, men värde finns alltjämt kvar.

De var ju närmast uträknade som nykomlingar i Premier League, Burnley, men har visat att det finns klass i truppen och de trycker på precis rätt delar; Sean Dyche får ut maximalt av sitt material. En 13:e plats har det räckt till när 22 matcher spelats och därtill är man alltså flytande här i FA-cupen.

Hos Bristol City är det inte lika positiva tongångar som ljuder. Att de har en tunn trupp, även i Championship-mått mätt, är allmänt känt – men de hade i alla fall kunnat önska att husera på lite säkrare mark. Det bränner underifrån, med så lite som två pinnar ner till det röda tabellområdet.

Given favorit

Undertecknad har hållit koll på oddsen här under veckan och exempelvis har den raka ettan droppat tio punkter – från 1,80 till 1,70x – men borde inte justeringen varit större? Risken att siffrorna fortsätter tryckas ner ska ses som stora och det gäller att klippa till när värdet fortfarande finns.

Det var en överraskande stark startelva som Bristol City presenterade förra veckan och då värjdes Fleetwood Town, från tredjedivisionen, undan med 1-0 i omspelet efter att det slutat oavgjort i det första mötet. Över 180 minuter imponerade man dock inte.

Och varför det var överraskande är för hur pass prekär situationen är i serien, med risk för att trilla ur den och mentalt kan det vara svårt för spelarna att släppa fokus därifrån. Formen är därtill usel med hela åtta förluster på de tio senaste matcherna.

Viss rotation kommer bjudas på från Burnley, såklart – men det finns utrymme att satsa på cupen och prestationen mot Sunderland i den förra rundan var fin, 2-0.

Hemma på Turf Moor har Burnleyspelarna skapat en fantastisk vinnarmentalitet och vi har lyckats kamma hem en hel del polletter på dem – 7/8 senaste har vunnits – tack vare det. De är helt enkelt svårt underskattade, Burnley.

Det mesta talar för Burnley här, eller hur?

Den raka ettan testas till 1,70x hos Bet365 (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips: Burnley att vinna, rak etta
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 28/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: