Speltips, Burnley – Chelsea 12/2: När ska Burnley börja tas på allvar?

Spelbloggare Publicerat: 11 February 2017

När ska Burnley börja tas på allvar? Inte ännu i alla fall, om vi frågar spelbolagen. Detta lämnar oss stort spelvärde när de får besök av serieledande Chelsea på Turf Moor. Skrällbud?

En sensation vore att ta i, men Burnley har levererat över all förväntan under spelåret. Som närmast uträknade – den hetaste kandidaten, tillsammans med Hull City, att trilla ur serien – står de nu placerade som tolva med ett bekvämt avstånd ner till den bottentrion. Och varför har det kunnat bli så bra? Det fantastiska hemmaspelet!

Chelsea spurtar i toppen. Detta under en period där flera av toppkonkurrenterna svikit vid upprepande tillfällen och ner till tvåan Tottenham skiljer så mycket som nio pinnar. För att det här järngreppet om titeln ska tappas, då krävs det att Londons blåa faller ihop totalt. Men inte ska väl det hända? De känns alldeles för solida.

Jeff Hendrick blev utvisad mot Watford förra veckan och missar således matchen, plus de två nästkommande, för Burnley. Chelsea ser ut att vara helt skadefria, men det är möjligt att David Luiz, som haft problem med ett knä, ställs åt sidan eller får inleda på bänken.

Värdet på Burnley

15 av de 17 senaste matcherna vunna – ändå tar vi avstånd från Chelsea och lämnar istället förtroendet i Burnleys händer.

Givetvis ska serieledarna vara stora, stora favoriter – men såhär stora? Absolut inte.

De har fått in en vinnarmentalitet som är sinnessjukt stark, Chelsea. Senast plockades lokal- tillika toppkonkurrenten Arsenal ner med 3-1 inför hemmapubliken på Stamford Bridge. Även på resande fot har resultaten prickat in.

Men nu väntar ett hemmastarkt Burnley, och då kan man ställas inför problem. Nykomlingen är utan tvekan det lag där det är störst skillnad huruvida de spelar på hemma- kontra bortaplan. Mycket mentalt, såklart. Turf Moor är en fantastisk arena, med en fantastisk publik.

De har vunnit fem raka på arenan och bara förlorat två matcher – mot Arsenal och Manchester City – efter premiären och de kom dessutom med uddamålen. Tajta matcher som hade kunnat sluta hur som helst. Finns kraft att utmana den stora jättarna.

Det här blir en jämn historia, tro inte annat…

Burnley +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – spelas till 1,91 x insatsen hos Unibet. Stort spelvärde i de siffrorna.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Burnley +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 12/2
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: