Speltips Crystal Palace Burnley 29 juni 2020

Speltips, Burnley – Lincoln City 18/2: Slut på det roliga?

FA-cupen tar klivet in i den femte rundan och lördagens tidiga batalj, 13:30, spelas på Turf Moor, där Burnley väntar för femtedivisionssensationen Lincoln City. Gästerna har färska skalper i minnet – kan de stå för en ny skräll när nivån höjs ett par snäpp till?

Till en början – Guiseley, Altrincham och Oldham Athletic. De värjdes undan i FA-cupens inledande rundor och det inte fören därefter de stora skrällarna kommit; Ipswich och Brighton, från Championship, har båda värjts undan. Då ska vi påminnas om att Lincoln spelar i femtedivisionen…

Och väl i den där femtedivisionen, även kallad National League, jagar Lincoln en uppflyttningsplats. De är etta och har haft en, allt som allt, fantastiskt säsong och de är en stark kandidat till att bli en komet i det engelska seriesystemet.

På sätt och vis är Burnley redan en komet. De kom upp till Premier League som helt uträknade nykomlingar det här spelåret, men har trotsat oddsen och parkerar i det bekväma mittenskiktet av tabellen. Receptet bakom succén? Ett alldeles suveränt hemmaspel. Turf Moor har visats vara en av de tuffaste arenorna att besöka i serien.

Sunderland och Bristol City har skickats ut ur cupen av Burnley.

Mittfältspjäserna Steven Defour och Dean Marney är osäkra kort för Burnley medan Lincoln väntas komma till spel med en frisk, kry och hel trupp.

Cupen prioriterad

Här ska det råda klasskillnad.

FA-cupen är av stor betydelse för Burnley, som har råd att satsa på den i och med den bekväma position de har i serien. Gott om tid mellan matcherna nu och det betyder att rotation inte är nödvändigt överhuvudtaget.

Hemma på Turf Moor är Burnley en mardrömsmotståndare. Innan 1-1-matchen mot serieledande Chelsea senast, hade sju raka matcher på arenan vunnits. Laget spelar med en stor frenesi och kvalitet inför hemmapubliken, oavsett storleken på motståndet.

Tack vare det solida hemmaspelet har vi täljt gott om polletter på ständigt underskattade Burnley under säsongen – och vi planerar att fortsätta med det.

Lincoln står alltså för motståndet. De huserar i femtedivisionen och har skickat ut två klubbar från Championship. Givetvis starkt, framförallt på sättet de spelat på – med stor vilja att kliva på framåt. Nu höjs dock nivån ytterligare ett par snäpp och då är risken stor att de istället blir svårt sårade om positionerna trycks uppåt i banan.

Det som brukar bädda för skrällar här i FA-cupen, det är bristande motivation från de större pjäserna. Nu är fallet helt annorlunda när Burnley uppenbarligen har en stor vilja att komma långt i cupen, dessutom är flera klasser bättre samt stärks av en fantastisk hemmastyrka.

Burnley -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – synas till 1,90 x insatsen hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Burnley -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 18/2
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 75%
X: 17%
2: 9%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 44%