13 januari 2018 Real Madrid Villarreal Speltips

Speltips, Celta Vigo – Real Madrid 5/2: Potential för målfest

Strålkastarljuset riktas mot Balaídos, där det vankas match mellan Celta Vigo och Real Madrid. Förutsättningarna talar för en öppen och underhållande matchbild – men är målsiffrorna som dukas ut spelvärda?

Revanschlusta kan vi räkna kallt med här.

Minnena är färska sedan Celta Vigo, helt oväntat, skickade ut just Real Madrid ur Copa del Rey i kvartsfinalen. Bortamötet lyckades de vinna och hemma höll man emot och löste 2-2. Att skrälla mot ett så pass mycket starkare motstånd över 90 minuter är en sak, 180 en helt annan.

Men fokus är såklart på seriespelet för Real Madrid, som leder Primera División. Till jagande Barcelona och Sevilla är avståndet på fyra pinnar – med en match mindre spelad. Nu senast löstes en stabil 3-0-vinst över Real Sociedad och den måste ha betytt mycket då det varit lite sisådär med formen.

Celta Vigo hittar vi på en blek niondeplats, men skiktet de är i – mellan mitten och de på Europaplatserna – är så pass tajt att bara fyra pinnar skiljer dem upp till topp sex. I cupsemifinalens första möte, på hemmaplan, mot Alavés förra veckan slutade oavgjort, 0-0.

Kan hända att hemmalaget roterat lite till följd av det täta schemat i och med cupspelet. Gästerna har en del skadeproblem – Marcelo, Modric och Bale skadade, bland andra. Toni Kroos är avstängd då han senast fyllde sin varningskvot.

Sju raka inbördes möten över linan

Garantier finns inte, såklart, men Celta Vigo och Real Madrid brukar bjuda på riktigt bra, åtminstone underhållande, fotbollsmatcher. Goda möjligheter för det på nytt.

Det är bara att titta på statistiken; sju raka har innehållit minst tre baljor, detta från 2014 och framåt. Fyra av dessa har också passerat 3,5-målslinan. Det har inte heller varit så att ena sidan varit överdrivet dominant. Målen ofta fördelade åt båda håll, i tajta historier.

Nu kommer Celta Vigo från en händelsefattig 0-0-fajt, men mötte då ett samlat försvar och en helt annan typ av matchbild väntar här.

Real Madrid vet vi ju ha fantastiska kvalitéer i offensiven. Desto svajigare i defensiven. Här kommer de, i en extra utsatt position som bortalag, vilja styra matchen – och då är det lätt hänt att matchen öppnas upp.

Hela tio raka tävlingsmatcher har klivit över 2,5-målslinan för Real Madrid – och det är, som nämnt, de som ska sätta tonen.

Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre mål – spelas till 1,85 x insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 5/2
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 21%
2: 69%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%