12 juli 2017 Costa Rica Kanada

Speltips Costa Rica – Kanada 12/7: 1X2-tecken hämtas

Ett 1X2-tecken hämtas när det vankas match mellan Costa Rica och Kanada i Houston, Texas, i CONCACAF Gold Cup. Vilket?

Premiärerna är alla avverkade och lagda åt sidan. Grupp A snurrar vidare och det är vinnarna från den första omgången som möter varandra och den eventuella segraren skulle bli klar för slutspel. Kvartsfinal, mer bestämt.

Precis som väntat vann Kanada över blåbärsnationen Franska Guyana och siffrorna skrevs 4-2. Man höll på att sjabbla till det sent i andra halvlek, men satte spiken i kistan den 85:e minuten via Alphonso Davies. Lite oroande är det dock, två insläppta baljor. Hur är det med formen?

Även Costa Rica var favoriter inför premiären, men inte alls lika stora och Honduras är ingen lätt uppgift – och därför var det imponerande att vinna med 1-0. Den absolut tuffaste här i gruppspelet, innan det slutspel som vi kan förmoda kommer nås. Försvarsspelet var solitt, men offensivt finns det problem; på de åtta senaste matcherna har det bara blivit fem mål framåt.

Ett spel är motiverat

Värdemarginalerna är rätt små här och det kan vara på sin plats att skruva ner insatsnivån lite – men visst lockar det raka spelet på Costa Rica?

Trupperna är inte helt ordinarie – exempelvis har Costa Rica lämnat den före detta AIK-spelaren Celso Borges hemma – men spelare för spelare är det uppenbar skillnad.

Kanada har knappast rosat marknaden på sistone heller och kommer exempelvis missa VM i Ryssland 2018 efter att ha blivit sämre placerade än Mexiko och Honduras samt före jumbon El Salvador i den fjärde kvalrundans gruppspel. Costa Rica tågar däremot mot mästerskapet.

Och visst, en seger är en seger – men att släppa in två baljor mot Franska Guyana. Kan peka på vissa problem.

Premiärvinsten var ett styrkebesked från Costa Rica och de ska vara så pass mycket bättre än Kanada att ett spel på dem är motiverat till 1,85 x insatsen. Titanbet är platsen.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få en unik bonus på 2 000 kr!

Speltips:

Speltips: Costa Rica vinner, rak etta
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot onsdag 12/7
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 29%
2: 20%
Över 2,5 mål: 37%
Under 2,5 mål: 68%