28 februari 2017 Blackburn Rovers Derby County

Speltips, Derby – Leicester 27/1: 1X2-tecken plockas ut när cupen smygstartar

FA-cupens fjärde runda smygstartar under fredagskvällen när Derby County ställs mot de regerande Premier League-mästarna Leicester på iPro Stadium. Matchen har analyserats och ett 1X2-tecken plockas ut.

Det väntar en herrans massa FA-cupfotboll under helgen, lördagen bjuder på ett tvåsiffrigt antal matcher och söndagen toppas med fyra till. Missa inte det! Det brukar dukas ut fint värde i de engelska cuperna…

Väldigt intressant kamp är det som väntar här. Derby, som tillhör toppstriden i Championship, mot ett Leicester som blivit fastkedjade på den undre tabellhalvan i Premier League. Alltså det Leicester som, mot alla odds och naturlagar, vann hela kalaset förra året.

De får helt enkelt inte till det, Leicester, fastän de sprattlar till ibland. Men å andra sidan, är det snarare inte den här nivån de ska vara på?

Fyra spelår efter varandra har Derby varit uppe och tampats i toppen av Championship, men ändå inte förmått att ta klivet upp. Mycket marginaler som spelat in och just nu hittas de precis nedanför playoffområdet i serien, med ynka två pinnar upp till det. Kan klivet äntligen tas?

Fördel Derby

Hur seriöst tas cupen? Det är alltid en lika relevant frågeställning.

Leicester har tagit lite lättare på den inhemska fotbollen det här spelåret i och med Champions League-spelet. Nu när det förvisso uppehåll där, men situationen alltjämt så pass prekär i serien, att det kanske är bäst att fokus placeras där. Liknande med Derby som alltså jagar en uppflyttningsbiljett.

Och viss rotation kommer vi få se.

Gillar hemmalagets chanser. De har en intressant trupp och det finns klass även i de spelare precis utanför startelvan. De skickade ut en rätt stark startelva i den förra rundan och vann med 2-1 över ett hårt satsande West Bromwich – på bortaplan! Leicesters trupp är, som säkert bekant, rätt tunn.

Även Leicester stod för en stor skalp i den förra rundan när de värjde undan Everton med samma siffror som ovan, också på bortaplan. Men annars är det rätt mörkt för ”The Foxes”, som nu förlorat två raka matcher, båda med 0-3 – mot Chelsea och Southampton.

Sprudlar väl kanske inte helt om Derby, men på hemmaplan är de alltid briljanta; 7-2-0 är facit i de senaste matcherna. Med fördelen av det och formen ska de väl inte vara underdogs på iPro Stadium, vilket oddssättarna vill få det till?

Den raka ettan spelas till 2,80 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Derby vinner, rak etta
Odds: 2,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:55, fredag 27/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 29%
2: 37%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%