9 september 2018 Djurgården Storhamar speltips CHL

Speltips, Djurgården – Rögle 4/2: En mardrömssvit ska brytas – vilken?

Två av SHL:s just nu sämsta lag möter varandra under lördagen – Djurgården och Rögle på Hovet. Motivations- och trots allt ändå formfaktorn talar för stockholmarna och vi försöker tälja värde på dem.

Inte ett enda rätt. 13 raka förluster, det är SHL:s tokjumbo, Rögles, formfacit – och att få upp huvudet på säker mark är sedan en bra tid tillbaka en omöjlighet. Grundserien ska bara spelas av, men det är klart att man ändå vill få formbesked. Å andra sidan, såklart svårt att finna motivation.

Nu senast kom den absolut värsta av smällar; borta mot HV71 skrevs förlustsiffrorna förnedrande 0-7.

Inte heller ser det ljust ut för Djurgården, fastän skillnaden mellan parterna är betydande. Fyra raka förluster har det blivit, varav tre under ordinarie tid, men en playinplats jagas alltjämt och upp till det området har man bara tre pinnar och eftersom både Karlskrona och Luleå ovanför har visat prov på usel form, kan det bli oerhört spännande.

Vunnit 9/10 senaste inbördes mötena

0-7. Det är siffror som sällan skådas i en serie som SHL, där det på kvalitetsfronten brukar skilja relativt lite. Extra förvånande var det eftersom Rögle hade stått för två bra prestationer dessförinnan. Men ja, 13 raka förluster…

Känslan är att den där smällen var det som kommer få skåningarna att tappa andan helt och hållet. Svårt att repa sig, speciellt så tätt som spelschemat är just nu. Två dagar mellan matcherna.

Detta öppnar upp för Djurgården, såklart. Kan de bryta deras förlustsvit på fyra matcher? Undertecknad menar att det mesta talar för det.

Den senaste vinsten för DIF kom mot just Rögle, och då på bortais. 3-1 på resultattavlan och rätt klar skillnad i matchen, ska slås fast. Nu har nio av de tio senaste inbördes mötena, från 2014 och framåt, vunnits – alla under ordinarie tid. Minst två baljors skillnad i sju av dem.

Allt som allt skiljer det ett par klasser mellan lagen. Djurgården har, utan tvekan, ett material som skulle få rösten hörd i ett eventuellt slutspel medan Rögle hör hemma där i den absoluta botten. 28 poäng på 40 matcher får tala sitt tydliga språk…

På motivationsfronten är det också fördel för stockholmarna, som alltså har blodsmak i munnen i jakten på en playinplats…

Proppen ur?

Djurgården -1 mål (3-vägshandikapp) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – klickas i till 2,05 x insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården -1 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 4/2
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 19%
2: 19%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 50%