Speltips, Espanyol – Deportivo La Coruña 6/1: Primera División återstartar!

Spanska Primera División återstartar efter nästan tre veckors uppehåll och de som ska fäktas om pinnarna är Espanyol och Deportivo La Coruña, i en match som oddssättarna dukar upp fint spelvärde åt det ena hållet.

Som vi väntat – de europeiska toppdivisionerna, som haft ett uppehåll på runt tre veckor, återstartar!

Redan under fredagen, innan en fullspäckad helg, möter alltså Espanyol och Deportivo varandra. Nummer nio mot 15 i tabellen, och Deportivo är smått pressade underifrån med fyra pinnar som skiljer dem från det röda tabellområdet – men visst borde de kunna undvika att hamna under strecket?

Inte för att de, Deportivo, ska vara på den övre tabellhalvan och cirkulera, utan snarare för att det finns åtminstone tre-fyra klart sämre lag i serien. Den absoluta botten känns på många sätt långtifrån mittenklubbarna, eller helt enkelt bara de strax ovanför.

Espanyol, då? De värvade friskt inför spelåret och återfinns alltså på den övre tabellhalvan – frågan är; kan de stanna där?

Deportivo urusla på resande fot

Cupförlusten mot Alcorón, huserande i andradivisionen, precis före uppehåll var under all möjlig kritik, speciellt då det var uppenbart att cupen satsades på. Dessförinnan en tuff smäll med 1-4 mot Barcelona.

Men innan dess, då visade Espanyol framfötterna – och formen kan mycket väl var konserverad. Bara en av de tio senaste seriematcherna har förlorats, vilket var mot just Barcelona, och tre av de fem senaste vunnits.

Defensivt har Espanyol visats solida och ett rätt svajigt Deportivo, som trots leverans framåt är utsatta i tabellen, borde kunna hållas i schack.

Gästerna lyckades också hitta formen före uppehållet, men det är framförallt på hemmaplan pinnarna trillat in – på resande fot har det inte blivit en enda vinst på åtta försök. 5/6 senaste förlorats.

Nu är hemmalaget drabbade av ett rätt tufft avbräck på anfallsspetsen Leo Baptistão, men som Deportivo uppträtt defensivt, i synnerhet på bortaplan, ska man ändå ses med stor chans att hitta nätet.

Med den skillnad som råder – Espanyol ska ses som klassen bättre – och hemmaplansfördelen finns det en del värde att tälja här.

Espanyol -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – plockas till 1,81x hos Bet365. Hos dem kan ni också se matchen – hämta din 1 000-kronorsbonus här!

Speltips:

Speltips: Espanyol -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 6/1
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 29%
2: 25%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%