15 januari 2017 Everton Manchester City

Speltips, Everton – Manchester City 15/1: Härlig söndagsbatalj!

Toppjagande Manchester City har siktet inställt nya, färska pinnar. Under söndagen besöker de ett hemmastarkt Everton på Goodison Park och från den striden bjuder vi på en målidé. Får vi se mål åt båda håll?

Varenda pinne är av största möjliga betydelse uppe i toppen just nu. Fyran Manchester City har, liksom konkurrenterna närmast nedanför serieledande Chelsea, inte råd att tappa onödiga pinnar som situationen ser ut.

Gapet upp till nämnda Chelsea är på hela sju poäng för City. Fem för tvåan Liverpool. Ett relativt stort avstånd i en toppstrid – ett avstånd som är svårt att hämta in, speciellt som de blåa från London levererat.

Everton är lite upp och ner, men allt som allt ett kapabelt fotbollslag. Topp sex har spurtat ifrån rätt snabbt de senaste månaderna och det är platsen precis nedanför dessa ”the Toffees” står på – och det kan räcka till en Europaplats med visst flyt, beroende på resultaten i cuperna. Till sexan Manchester United har man nio pinnar.

BLGM-spelet plockas!

Ett offensivt framåtlutat Manchester City mot ett Everton som är närmast omutbara på hemmaplan. Tycker det bäddar för – mål.

Nu föll Everton oväntat med 1-2 hemma mot Leicester i FA-cupen senast, men det är lite speciellt att spela cupfotboll. Annat än vanliga serielunksfajter.

På Goodison Park har Everton bara förlorat en av tio matcher i årets Premier League. Vinnarkulturen har blivit stark och den mentala biten betyder mycket i fotboll; när resultaten rullar in utan plumpar växer spelarna enormt.

På besök kommer Manchester City, som spelade skjortorna av West Ham i veckan och vann med 5-0 – på bortaplan. Offensiven är briljant, men stundtals slarvas det en del bakåt. Har varit inne på det förut; ibland blir det lite naivt, att alltid rulla längst backen.

Vi kan förmoda att Everton kommer komma ut på planen och pressa City högt – något som ökar risken för bolltapp bland bortaspelarna.

Därtill är balansspelaren Fernandinho fortfarande avstängd för Manchester City. Framförallt ett defensivt avbräck…

Tanken; öppet – och målrikt!

BLGM – ja spelas till 1,77 x polletterna hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 15/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 21%
X: 26%
2: 54%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 47%