26 april 2017 Crystal Palace Tottenham

Speltips, Gent – Tottenham 16/2: Kan “Spurs” förvalta deras favoritskap?

Det är fokus på målen när Gent och Tottenham möter varandra när Europa League-spelet tar vid. Möte ett av två väntar på Ghelamco Arena, varifrån en 1,85-oddsare hämtas ut.

Förrförra årets etta, fjolårets tvåa. Gent har haft en stark position i den belgiska klubblagsfotbollen, men inte alls kunnat motsvara de krav som krävs för att utmana i toppen och är inte bättre placerade än åtta när den första delen av serien kommer allt närmare sitt slut.

Annars var det mycket upp och ner för Gent i Europa League. Två vinster, två oavgjorda och två förluster landade i en andraplats och sedermera slutspelsplats. Lottningen hit till slutspelet, ja, den kunde dock ha varit mer tacksam.

Gästande Tottenham har svikit enormt ute i Europa och istället för att lösa en planenlig slutspelsbiljett i Champions League, får de alltså spela i EL – och detta trots att motståndet var relativt tacksamt i gruppspelet; Monaco, Bayer Leverkusen och CSKA Moskva. Med det – ett stort fiasko att de bara blev trea.

Gent väntas kunna presentera den bästa möjliga startelvan medan Erik Lamela, Jan Vertonghen och Danny Rose saknas för Tottenham.

Underspelet plockas

Givetvis är favoritskapet i det här dubbelmötet liksom den här bortamatchen stort för Tottenham, men till de siffror som dukas ut är det absolut inte värt att lämna förtroendet i deras händer.

Tottenhams offensiv är, just, nu avtrubbad medan Gent defensiv är fullt kapabel. Slutsats? Målsnålt!

Det har bara blivit ett mål framåt på de tre senaste matcherna för Tottenham – motståndet har Sunderland, Middlesbrough och Liverpool stått för – och alla dessa har också klivit under 2,5 mål. Illa tajmat att komma hit till slutspelet med de offensiva pjäserna ur form.

Även Gent har problem framåt, men under 2017 lyckats få ordning på defensiven; alla fem matcher har innehållit färre än tre mål och även över tid har melodin ljudit – målsnålt. 11 av de 13 senaste under samma lina.

Här på hemmaplan ska Gent förvisso försöka lösa ett bra resultat, men det lär inte betyda att positionerna pushas upp, utan snarare ska de insläppta bortamålen försöka undvikas. Tror vi får se två rätt försiktiga parter här och då lockar underspelen starkt.

Under 2,5 mål spelas till 1,85 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 16/2
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 20%
X: 27%
2: 55%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 54%