4 juni 2017 AFC Eskilstuna AIK

Speltips inför AFC Eskilstuna – AIK 4/6: 1X2-lycka från Tunavallen

Vi tar oss till Tunavallen och tittar närmare på matchen mellan tabelljumbon AFC Eskilstuna och uddlösa AIK, i vilken vi har det enkelt att välja sida till rådande odds.

Det vill inte sluta storma runt AFC Eskilstuna och i veckan fick Pelle Olsson sparken från tränarposten och assisterande Jesper Norberg tar över tillfälligt. Jakten på en ny tränare är dock inne i en intensiv fas och det finns ett par aktuella namn. Återstår att se vad det landar i.

Orsaken till varför Pelle Olsson fick lämna är förstås de sportsliga resultaten med noll vinster på de inledande 11 matcherna. Allt som allt har det blivit fyra pinnar och med det är man förstås sist i tabellen.

AIK kom in i veckan med en superchans att på allvar sätta press i toppen, men föll först med 0-1 efter ett sent mål mot serieledande Malmö och spelade oavgjort, 0-0, när IFK Norrköping besöktes senast. Glappet till tabellettan är därmed på sex pinnar när en match är kvar att spela innan uppehållet.

Tvåan spelas

En totalt avtrubbad offensiv ligger som ett stort orosmoln över AIK och i den senaste matchen fick Daniel Mushitu, 17, chansen på topp istället för Krpic eller Markkanen, som båda haft minimal lycka – en uppenbart oslipad diamant. Fanns en del positiva intentioner från hans sida, men det är såklart inte optimalt med en sådan spelare som spets.

Oavsett hur man ställer upp nu, ska mycket till för att de tre pinnarna inte ska spelas in för solnaiterna, som ändå är i hyfsad form och har en extremt solid defensiv. Funnits mycket positivt att hämta ur veckans matcher, ynka pinnen till trots.

För att sammanfatta det kort; klasskillnad. Botten mot toppen.

Nu kommer AFC Eskilstuna till spel utan ny tränare – kan eventuellt hända någonting till innan avspark – och uppladdningen till matchen lär ha påverkats negativt till följd av allt ståhej i klubben.

I veckan föll AFC med hela 1-4 borta mot Djurgården och 6/7 senaste matcherna är nu förlorade. Finns mer eller mindre ingenting som talar för att det ska vända – åtminstone inom kort.

Oddset kan vid första anblick verka lite snålt, men 1,62 x insatsen för den raka tvåan är spelvärt. Platsen? Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 4/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 16%
X: 24%
2: 62%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%