Speltips inför AFC Eskilstuna – Djurgården 31/7: Värdet finns kvar

Spelbloggare Publicerat: 30 July 2017

Det brutala oddsdroppet till trots – vi har identifierat fint spelvärde när Djurgården besöker AFC Eskilstuna på Tunavallen och tanken är att vi har en favorit att lita på. Given bortatrea?

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Tabelljumbon AFC Eskilstuna kom från ett dubbelt möte mot Kalmar, hemma och borta, och på just Tunavallen blev det en 2-1-vinst förrförra veckan. Mycket positivt fanns att hämta ur positionen och därför var det stor besvikelse som bortamötet senast förlorades med 0-2. Betydande skillnad i matchen.

Tabelljumbon har nu sju poäng – vilket även är den samlade skörden efter 16 matcher – upp till kvalplatsen med en match mindre spelad än nämnda Kalmar på den. Emellan hittas nykomlingskonkurrenten Halmstad.

På den övre tabellhalvan av serien är det desto tajtare, i kampen om Europabiljetterna. Djurgården kliver in i den här matchen med vetskapen om att en vinst skulle betyda att Sirius och AIK passeras och föra dem upp till andraplatsen. Trots detta känns det som att visst missnöje bubblar under ytan och under veckan har man störts av ryktena runt mittbacksklippan Jonas Olsson.

Gästernas truppsituation är helt oförändrad från senast. Samma manskap som krossade Östersund med 3-0 på Tele2 Arena finns att vraka mellan för tränaren Özcan Melkemichel. Hemmalaget har Alexander Michel, som var aktuell för just DIF inför spelåret, out med en avstängning.

Galet oddsdropp – men värdet kvar

När oddsen släpptes kunde det raka spelet på Djurgården hittas till siffror runt dubbelt betalt och det är bara att gratulera de som sitter på den positionen. Hur tänkte spelbolagen där?

Oddset må ha rasat, men undertecknad hittar faktiskt fortfarande värde i DIF, som haft det förhållandevis enkelt mot de lite sämre motståndarna i serien.

Tre av de fyra matcherna efter sommaruppehållet har slutat i vinster för Djurgården, som trots frågetecknen på anfallsfronten lyckats leverera. 3-0-krossen av Östersund förra veckan var ett stort styrkebesked.

AFC Eskilstuna kom snabbt ner på jorden och det var inget snack om saken om att torsken mot Kalmar var förtjänt. Endast en av årets matcher har vunnits och fem av de sex senaste förlorats. Möjligen har spelet förbättrats något sedan Michael Jolley fick huvudansvaret som tränare, men det är uppenbart; AFC har inte i Allsvenskan att göra…

Och avbräcket på Alexander Michel försvagar förstås AFC:s aktier ytterligare. Defensiv huvudpjäs som får stå åt sidan.

Det bör helt enkelt råda klasskillnad i denna match. Botten mot toppen! 0-3?

Djurgården spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt en balja – till oddset 1,85 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 31/7
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: