Speltips inför AFC Eskilstuna – Sundsvall 18/9: “Varje match är lite av en final”

Spelbloggare Publicerat: 18 September 2017

Den allsvenska bottenstriden intensifieras när den nya veckan tar vid. AFC Eskilstuna står inför en måstematch när formstarka GIF Sundsvall kommer på besök till Tunavallen.

Formen är klart förbättrad, men AFC Eskilstuna har fortfarande en bra bit upp från bottenområdet och annat blir det förstås när så lite som 12 pinnar spelats in på 22 matcher. Trots ett svårt spelschema har det blivit en vinst, två kryss och blott en förlust på de senaste matcherna. Senast – en 0-3-förlust mot Östersund.

– Varje match är lite av en final, säger AFC-spelaren Ludwig Öhman-Silwerstedt till klubbens officiella hemsida inför matchen.

Gäller för AFC att spela in treorna alltmer frekvent i de perioder när spelet är som bäst. Glappet till Jönköping på Södra kvalplatsen är på åtta pinnar, så mycket ska till. Brant uppförsbacke…

”Giffarna” Sundsvall har lyckats ta ett litet avstamp från den absoluta bottenstriden efter att ha vunnit två matcher på raken, över Örebro SK och Sirius. Situationen har mojnat i och med dessa, men det är fortfarande mycket som återstår av serien och till den där kvalplatsen skiljer så lite som två poäng.

I skrivandets har trupperna inte släppts. Mycket verkar inte nytt på skadefronterna. Sundsvalls situation är lite småknepig, med flera pjäser out, men ersättarna har klivit fram och levererat.

Fördel Sundsvall

Fifty-fifty menar oddssättarna att det här ska vara – vi att Sundsvall ska vara favoriter och därmed öppnas en värdelucka upp. Givet att lämna förtroendet i deras händer till de nedplitade siffrorna.

Det var en svår match, Östersund borta, men 0-3-förlusten kan ha varit början på en sämre svit för AFC, som det facto inte har ett material för Allsvenskan, vilket deras resultatfacit också är ett bevis på.

Sundsvall har stått för två fina prestationer på rad och matcherna även vunnits. Stärker upp dem rejält och här har de ett smashläge för att på allvar ta avstamp från botten – mot seriens i särklass svagaste lag, i min mening.

Därutöver minskar betydelsen av hemma-/bortafaktorn oerhört i och med att matchen spelas på plast, som även pryder “Giffarnas” hemmaarena.

Bethard erbjuder oss 1,98 gånger pengarna för att Sundsvall ska vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort i matchen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sundsvall +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag  18/9
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: