Speltips Östersund Häcken

Speltips inför AIK – Elfsborg 1/10: För stort favoritskap

Har AIK blivit för stora favoriter i söndagens hemmamatch mot IF Elfsborg? Det menar vi bestämt. Ett plusspel på bortalaget sitter därmed på sin plats…

Häcken – AIK: 1-6
Malmö – Elfsborg: 6-0

Det är resultaten som lagen kommer till spel med – årets bästa respektive sämsta prestation. Helt olika verkligheter.

AIK har i och med den urstarka vinsten över Häcken nu kopplat ett starkt grepp om en av Europaplatserna i serien. De är placerade på tredjeplatsen, har tre pinnar ner till det nämnda motståndet och jagar ärkerivalen Djurgården häck i häl. Jämnhet i prestationerna eftersökes dock. Matchen innan, mot ”Giffarna” Sundsvall, skapades knappt en chans – 0-0. Det följde upp en 4-1-kross av Halmstad.

En elfteplats i tabellen. Ja, vad händer i Elfsborg? När de blev fullkomligt förnedrade av Malmö FF och det blev droppen som fick bägaren att rinna över. Magnus Haglund ut – och tillfälligt tar Janne Mian över huvudansvaret. Kan det bädda för en bättre slutspurt i serien och ett lyft i tabellen?

Förutom formproblemen, är det ett skadeskjutet IFE som tar plats på Nationalarenan i Solna. Bland andra Samuel Holmén och Simon Olsson är skadade medan Joakim Nilsson och Jörgen Horn står som avstängda. AIK har Chinedu Obasi osäker efter sin rehabperiod och Stefan Ishizaki avstängd.

Nytändning i och med tränarbytet

Det är klar fördel AIK av flera orsaker – matcherna senast, formen som helhet, hemmaplan och naturgräs. Av dessa orsaker skulle ett spel på AIK eventuellt kunna kännas säkert, men visst har de blivit för stora favoriter?

Justeringar på tränarpositionen har en tendens att lämna direkteffekt. Blir att börja om lite på ny kula för bortalaget och det kan spelarna behöva, som formen ser ut.

Vad som dessutom talar för en skräll är AIK:s underkända hemmaresultat. Enbart fyra av 12 matcher på Friends Arena har de lyckats vinna och den enda med större siffror än uddamålet var mot tabelljumbon Halmstad för ett par veckor sedan.

Det är absolut inte omöjligt att – ett nytänt? – Elfsborg kan streta emot på Nationalarenan…

Elfsborg +1,5 mål (asian handicap) smakar mycket fint till 1,91 x insatsen hos Bethard. Då sitter spelet vid bortavinst, oavgjort eller uddamålsförlust för boråsarna.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Elfsborg +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 1/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 18%
2: 10%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%