Speltips inför AIK – Häcken 2/4: Här bjuds det upp till dans

Spelbloggare Publicerat: 30 March 2017

En av de absolut hetaste allsvenska premiärerna spelas mellan AIK och BK Häcken, som båda är klara titelaspiranter, på Friends Arena, varifrån vi räknar med fart och fläkt. Målpartaj?

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Två av de hetaste utmanarna till storfavoriten Malmö FF i jakten på Lennart Johanssons pokal. Det handlar om att redan från start sätta avtryck och visa att man är att räkna med. Som bäst står solnaiterna i 4,80x att vinna hela kalaset och Häcken i 17,00x.

Faktum är att Häcken och AIK redan mött varandra under spelåret, i Svenska Cupens kvartsfinal och då på Bravida Arena. Göteborgarna vann den matchen med tre mål mot noll, men då ska det nämnas att de två sista målen kom i den 89:e respektive 94:e minuten, när AIK desperat jagade.

AIK har värvat oerhört intressant under fönstret; fått in bland andra Henok Goitom, Kristoffer Olsson och Simon Thern. Framförallt mittfältet är i allsvensk toppklass.

Häcken har för den delen inte varit mycket sämre och hämtat in spelare som Erik Friberg och Alexander Faltsetas. Offensivt har man en av seriens mest intressanta spelare i Alhassan Kamara, som kom under sommaren i fjol och levererade fem mål på 14 matcher, varav hälften från start. Även Paulinho, som kämpat med skadeproblem, är en målskytt av rang.

Gästerna bjuder upp till dans

Premiär, behöver det nödvändigtvis betyda att det blir tillknäppt och målsnålt? Absolut inte, och i synnerhet inte här.

Häcken har en stark centrallinje, men framförallt är det offensivt som de ser intressanta ut. Alhassan Kamara kommer kunna utföra stordåd, precis liksom Paulinho. De kommer inte till Friends Arena för att bevaka en pinne – utan kommer, som alltid, spela framåtlutat och då kan det här öppnas upp helt och hållet.

Ur neutral synvinkel, så misstänker jag att Häcken blir mest underhållande att följa i årets allsvenska.

AIK ska ju, som värd, försöka föra spelet. De lär inte vilja lämna över taktpinnen i första hand. Hawaiifotboll stundtals?

Genrepet för Häcken, vilket spelades mot Trelleborg, slutade oavgjort, 0-0, men dessförinnan har melodin ljudit – målrikt. Mycket fart och fläkt i matcherna.

Solnaiterna känns i den offensiva kontra defensiva aspekten klart mer balanserade, men det finns en hel del kvalitet framåt; Henok Goitom såg pigg och fräsch ut och hamnade även i målprotokollet i genrepet mot IFK Norrköping. Klickar hans samspel med Sulejman Krpic, blir AIK att se upp med.

Öppet och målrikt, ja.

Över 2,5 mål spelas till 1,825 gånger degen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,825 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 2/4
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: