Speltips Östersund Häcken

Speltips inför AIK – Hammarby 17/4: Betydande skillnad i påskderbyt

Derbyfotboll väntar i Stockholm, på Friends Arena, under annandag påsk – AIK mot Hammarby, och trots de speciella förutsättningarna som råder runt ett derby vore det tjänstefel att inte lämna förtroendet i solnaiternas händer.

Det väntas bli en publikfest i Solna under måndagseftermiddagen. Redan 15:00 ska avsparken tas inför runt 35 000 åskådare. Om du inte är på plats, ses matchen bäst på Cmore Sport.

Åt det sportsliga, då. Verkligheterna är helt annorlunda för klubbarna; ett AIK som är en av de hetaste titelaspiranterna och ett Hammarby som med all säkerhet kommer hittas nere på den undre tabellhalvan när spelåret ska summeras, kanske till och med riskerar att bli en del av den absoluta bottenstriden.

Precis på det sättet har de inlett serien på också. AIK:s premiär hemma mot Häcken var lite trevande och 0-0 ett fullt rättvisande resultat. Desto bättre var man när Elfsborg besöktes på Borås Arena och då skrevs vinstsiffrorna 2-1. Fyra pinnar på två svåra matcher – mer än acceptabelt.

Hammarby må ha förlorat i premiären, men 1-2 borta mot IFK Norrköping är inte fy skam och det fanns en hel del positivt att ta med sig, i synnerhet från den andra halvleken. Till följd av detta var förhoppningarna höga inför hemmamatchen mot Kalmar senast. Insatsen lämnade dock mycket att önska och endast en pinne kunde inkasseras efter att Björn Paulsen stänkt in 1-1 i den absolut sista sekunden, fjärde stopptidsminuten.

Vinner två av tre försök – minst

Som nämnt; det vore tjänstefel att inte lämna förtroendet i solnaiternas händer, fastän en del spel till deras favör droppat några punkter samt att derbyn kan och har visats vara smått oförutsägbara tidigare.

Men om vi bakar ihop allt som är relevant för den här matchen, ska väl AIK vinna minst två av tre försök här? Absolut.

Klasskillnaden är fundamental. AIK är en av de hetaste titelkandidaterna, har en suverän defensiv och stod för en oerhört fin prestation borta mot Elfsborg förra veckan. Att vinna på Borås Arena, det är långtifrån den enklaste av uppgifter.

Det har varit mycket snack om att Hammarby tycks vara lite spretiga; saknar en tydlig spelidé – och det kan jag köpa, till viss del. Huvudproblemet, däremot, det är att truppen helt enkelt är alldeles för tunn; i spets och bredd. Kan mycket väl komma att bli och slåss för kontraktet under senhösten, det är känslan.

Klass, form och hemmaplan. 2/3-0?

Den raka ettan spelas till 1,62x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak etta
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, måndag 17/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 62%
X: 24%
2: 17%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 49%