30 oktober 2017 AIK IFK Göteborg

Speltips inför AIK – IFK Göteborg 30/10: Viktigt klassikermöte

AIK har allt i egna händer inför den allsvenska avslutningen och skulle vid händelse av en vinst i klassikermötet mot IFK Göteborg säkra en plats till Europa League-kvalet kommande upplaga. Löser de en sådan?

En plats i Europa League och att bli bäst i stan. Det är vad AIK spelar för under de avslutande 180 minuterna av Allsvenskan och efter dessa 90 som ska avverkas kan med all säkerhet, oberoende på övriga resultat, det förstnämnda säkras. Och i slutändan är det vad som verkligen betyder någonting.

Solnaiterna parkerar på seriens andraplats, bakom dominanta och suveräna Malmö FF, som redan säkrat Lennart Johanssons pokal. De känner dock flåset från Djurgården, Östersund och Häcken. Sjabblar de till det här, då blir det – onödigt – spännande…

Blåvitt har haft ett klassiskt mellanår och hittas i skrivandets stund, söndag förmiddag, precis i mitten av tabellen, åttondeplatsen. Klubben dras ner av ekonomiska bekymmer och framtiden är oviss. Att på nytt bli en del av den svenska toppen redan kommande säsong, det finns väl inte på världskartan?

AIK formstarka och med mer att spela för

Talar emot AIK denna afton är avbräcken på de defensiva positionerna – på Haukar Hauksson och Daniel Sundgren. Annars är det försvinnande lite som talar för Blåvitt.

Tabellsituationen till trots är det med sannolikt för IFK-spelarna att tända till i ett klassiker- och rivalmöte som detta, kontra en vanlig serielunksfajt – men det är klart att det påverkar; att i praktiken inte ha någonting av värde att spela för i slutspurten av säsongen.

AIK knep ett fint kryss borta mot mästarna Malmö FF senast och hade innan dess tre klara segrar uppradade, bland annat borta mot Häcken, 6-1, och hemma mot Elfsborg, 5-2. Samlade målskillnaden: 13-3. De har inte heller förlorat på tio raka.

Senaste torsken kom faktiskt mot just Blåvitt, men nu gäller andra förutsättningar och AIK stärks av att spela på hemmaplan.

Göteborg genomgick en hemsk period av resultat och prestationer innan två raka vinster – över Sirius och Halmstad – för att åka på en käftsmäll i form av 0-1 hemma mot Östersund. Inte lätt att ladda om efter det?

Har svårt att se AIK misslyckas kamma fullt här, såvida den klassiska frossan inte slår till…

AIK -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – är värt att syna till 1,94x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AIK -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 19:00, måndag 30/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 64%
X: 21%
2: 14%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 44%