Speltips inför AIK – Jönköping Södra 15/10: Målspel klickas i

Spelbloggare Publicerat: 14 October 2017

En pott som skulle kunna innebära ett stort kliv mot Europa eller säkrat kontrakt. Pinnarnas betydelse kan inte överdrivas när AIK och Jönköping Södra bjuder på underhållningen från Nationalarenan i Solna.

Trean och tredjejumbon är det som ska mäta krafterna direkt efter uppehållet.

Europa är nära för AIK och parallellt med detta står titeln som bäst i stan på spel när Allsvenskan kliver in i dess slutspurt. Fyra omgångar kvarstår och solnaiterna har skapat ett mellanrum på fyra pinnar ner till närmsta jagande konkurrent i form av IFK Norrköping och har upp till tvåan Djurgården ynka pinnen.

Och minst lika betydelsefulla pinnar hittas i potten för Jönköping Södra, som före uppehållet lyckades hamna rätt och tack vare fyra förlustfria matcher uppradade, en vinst och tre kryss, klarat av att hålla ett formstarkt AFC Eskilstuna på efterkälken samt fått känn på den säkra marken. Sex pinnar ner till det helröda tabellområdet, två till Sundsvall ovanför.

Mål åt båda håll?

Vårens AIK är ett minne blott. Nu är det en frejdig offensiv som är deras stora signum och toppen nådde de innan uppehållet – med 11 mål framåt, tre insläppta, på de två sista matcherna, mot Häcken (6-1) och Elfsborg (5-2).

Det är väl bara att fortsätta på samma sätt? Om det bara vore så enkelt…

Vad vi känner oss säkra på är att AIK medvetet kommer skjuta upp positionerna och få samma fart i anfallsspelet – ett måste för att kunna fortsätta leverera resultat, men det är inte utan risk i matcherna.

Ta bara AIK:s sex senaste matcher som exempel; fem av dem har innehållit mål åt båda håll. Mot Elfsborg kunde två baljor släppas in utan att de var i närheten av att förlora.

J-Södra har markant bättrat på deras anfallsspel, i vilket en spelare som Dzenis Kosica haft en central roll. Innan 1-1-matchen borta mot AFC Eskilstuna senast – mål i fyra matcher efter varandra. Ett hot att se upp med för AIK:s försvar, som är sårbart.

Att det klassiska BLGM-spelet prickat i nio matcher på raken för J-Södra handlar såklart inte om tillfälligheter, utan att flera spelare förmått att steppa fram – ett resultat på det nyvunna självförtroendet. Finns en mer konsekvent plan för att avsluta anfallen som startas.

Mål borde vi få se på Friends Arena – också fördelade åt båda håll?

Spelet klipps till det alldeles för höga oddset 2,30. Bethard dukar ut siffrorna.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 15/10
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: