6 juli 2017 AIK Klaksvík

Speltips inför AIK – Klaksvík 6/7: Nu måste väl målen komma?

Det är lite stressat i AIK inför returen mot färöiska och klart sämre Klaksvík på Nationalarenan i Solna, men inte finns det väl på kartan att solnaiterna trillar ur kvalet redan nu?

En av de svenska utmanarna i Europa, AIK, är smått illa ute när det är halvtid i dubbelmötet mot Klaksvík. Den första matchen var ett stort fiasko och nollan lyckades inte spräckas, varpå resultatet skrevs 0-0.

Nu har AIK förvisso fördelen av att spela på hemmaplan, men det största orosmomentet är hur extremt uddlös offensiven var, liksom den varit under i princip hela spelåret. Målsnittet i Allsvenskan är på ynka en balja framåt per match – som tabellfemma.

Den färöiska ligan har just nu uppehåll och det klev dem in i som tvåa, med 14 omgångar spelade. Förra året var de pinnen från att bli etta och nu är det målskillnaden som håller dem nedanför toppen av kullen. Från att ha inte ha vunnit serien sedan 1999, har de nu blivit en av de starkaste utmanarna.

Ute i Europa, där har varken de eller någon annan färöisk klubb kvaliteten att utmana. Bara att ha nått kvalet är en stor succé. Spelbolagen menar, trots hemmaresultatet, att deras chanser ska vara försvinnande små här och man kan få 7,00x för att de ska avancera vidare till den andra kvalrundan.

AIK minusspelas

Extrema problem framåt – ändå lämnar vi förtroendet i händerna på AIK på nytt. När nollan väl spräcks, då ska det väl bara rulla på?

Skillnaden parterna mellan är fundamental och nu har AIK hemmaplan, där de brukar vara så starka. En skräll är närmast otänkbar i min bok.

AIK spelade inte speciellt bra mot Östersund i slutet av förra veckan, men fick in två mål framåt och det var ett besked som stärker dem – bara det faktum att man fick lite luft under de offensiva vingarna. 2-2 slutade matchen och det var fullt acceptabelt.

En liten peng investeras i AIK -2,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med två baljors marginal – till 1,85x hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få en unik bonus på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: AIK -2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 6/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 91%
X: 11%
2: 3%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%