Speltips Östersund Häcken

Speltips inför AIK – Östersund 2/7: Höjer nivån ett par snäpp

Nivån höjs ett par snäpp från normalt med ett spel till 3,50 x insatsen när AIK och Östersund närmare kvällen drabbar samman på Nationalarenan i Solna.

Allsvenskt toppmöte väntar, nummer fem mot nummer fyra i tabellen, när de båda har en match mindre spelad än konkurrenterna ovanför. Teoretiskt lever chansen på Lennart Johanssons pokal, men fokus är förstås på platserna till Europa som situationen ser ut. Skiktet bakom i tabellen är inom kort räckhåll, varpå varenda tappad pinne kan komma att bli förödande.

Våren avslutades på ett fantastiskt sätt från Östersund, som det innan dess fanns lite mer att önska av. Tre raka vinster – mot Kalmar, Häcken och Sundsvall – kunde stoltseras med och innebar en lång skjuts uppåt i tabellen, alltså till fjärdeplatsen.

AIK har kritiserats rejält under våren, men ändå kunnat lösa fullt acceptabla resultat. Faktum är att man, som en del av toppstriden, snittar mindre än ett mål framåt per match. Defensiven, den är däremot fantastiskt solid.

Det är med stor besvikelse som AIK kommer till den här matchen, efter att ha spelat oavgjort borta mot färöiska Klaksvik i Europa League-kvalet – en match som normalt ska vinnas bekvämt. Amatörmotstånd, mer eller mindre.

Tillknäppt, tajt – och oavgjort

Hemma på Friends Arena är AIK alltid svåra att handskas med. Vad som utmärker dem främst är kanske stabiliteten, hur tråkigt det än låter och kan verka. Då, mot ett skickligt Östersund – vad bäddar det för?

Vår idé – tillknäppt och tajt. Oavgjort!

Det offensiva spelet är ett stort bekymmer för AIK och Europa League-matchen i veckan lämnade alla besked man inte ville ha; total uddlöshet.

Östersund är ett spelande lag, men är sämre på natur- kontra plastgräs och har såklart största respekt för AIK och deras styrkor, inte minst hur de uppträder och är starka på hemmaplan.

Så, kommer Östersund spela ut hela registret? Nej, är känslan, med rädslan för att gå bort sig.

Oavgjort, rakt kryss, plockas till 3,50x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 2/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 29%
2: 29%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 58%