27 april 2017 AIK Sirius

Speltips inför AIK – Sirius 27/4: En målskytt är hittad – till 5,50

Ett revanschlystet AIK tar emot formstarka Sirius på Friends Arena. Matchen har potential att bli en svängig historia, vilket kan öppna upp för en viss spelare och vi investerar i en målskytt till 5,50 x insatsen.

Bakom mästarna Malmö FF, var AIK den främsta utmanaren till Lennart Johanssons pokal, menade oddssättarna hos de olika spelbolagen samt en hel del experter och andra tyckare. Starten kunde man önska mer av, fastän det förvisso bara är fyra matcher spelade, men det finns stora orosmoment – formen. Två raka förluster nu, mot J-Södra och Hammarby.

Den största besvikelsen? Kristoffer Olsson. Han värvades in för ett mångmiljonbelopp, som en av de hetaste spelarna inför det allsvenska spelåret, men har inte alls fått till det. För ärlighetens skull; varit rentav urusel. Under all möjlig kritik.

Sirius är istället den kanske största överraskningen i Allsvenskan hittills; med tre vinster och endast en förlust hittills. De främsta styrkebeskeden; 2-0-vinster över såväl Djurgården som Norrköping – på bortaplan. I början av den här veckan krossades Kalmar FF på Gavlevallen, dit matchen hade flyttats eftersom Studenternas IP inte alls håller måttet just nu.

Amin Affane missar matchen för AIK och Henok Goitom, som dras med lårbesvär, ska testas närmare avspark.

Tre mål på fyra matcher från superstjärnan

Är det så att AIK helt enkelt överskattats eller är de bara ur form? Det återstår att se och kan istället utvärderas en bit framåt i tiden. En sak är i alla fall säker – och det är att pressen ökar på klubben. Fyra pinnar på fyra matcher. Två raka förluster.

Oavsett vad så ska Sirius ses med bra skrällchans här, mot ett AIK ur balans. Solnaiternas försvarsspel har inte alls varit bra och på mittfältet verkar man inte förmå att leverera vettiga bollar och tappar istället possession i ödesdigra positioner.

Och vem borde det öppna upp för, om inte – Kingsley Sarfo! Ghananen var fullständigt briljant i Superettan förra året och har varit ännu bättre i starten av Allsvenskan anno 2017. När han får lite ytor, framförallt i omställningssituationer, är han svårstoppad och alltid ett vapen – något han visade med sina två baljor mot Djurgården samt ena mot Kalmar.

Tror det blir en matchbild som kommer passa honom och hans offensiva kvalitéer alldeles utmärkt.

Kingsley Sarfo målskytt ”anytime” spelas till 5,50 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi dessutom pengarna tillbaka om han inte skulle starta matchen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Kingsley Sarfo målskytt “anytime”
Odds: 5,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 27/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 25%
2: 18%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%