Speltips inför AIK – Sporting Braga 27/7: Svår värdemätare för AIK

Spelbloggare Publicerat: 27 July 2017

Hemmaplansfördelen och formen är två faktorer som inte ska underskattas när AIK tar sig an portugisiska Sporting Braga i den tredje kvalrundan mot Europa League. Har vi ett bud på skräll på Friends Arena?

Färöiska Klaksvik och bosniska Željezničar har skickats ut i den första respektive andra kvalrundan och nu höjs nivån med flera snäpp. För första gången i det här kvalspelet presenteras AIK som underdogs – stora sådana.

Och det kan man såklart förstå. Den portugisiska förstadivisionen är på en helt annan nivå kontra den svenska och Sporting Braga blev femma i den under förra året. Nu är det sommaruppehåll för deras del och seriespelet, anno 2017/18, startar en vecka in i augusti månad.

AIK fortsätter pricka in resultaten och deras defensiv verkar så gott som omöjlig att få hål på. Laget har klättrat upp till andraplatsen i Allsvenskan, men så starka som Malmö FF är och med deras försprång – visst är Lennart Johanssons pokal utom räckhåll?

Per Karlsson är ett frågetecken för hemmalaget till följd av den skada han åkte på mot IFK Norrköping, men i övrigt är truppen skadefri.

Löser minst oavgjort

Det här dubbelmötet kommer bli extremt tufft för AIK och att lösa ett bra hemmaresultat är av största möjliga betydelse inför en förmodat extremt tuff retur. Gillar faktiskt solnaiternas chanser här på Friends Arena.

Hemmaplansfördelen är betydande för AIK. På Friends Arena är de erkänt svåra att handskas med och jag tror inte att Sporting Braga kommer känna alltför stor stress att sätta spiken i kistan redan nu. Ett kryss får ses som acceptabelt.

AIK är i toppform! De har hållit nollan i fem matcher, fyra vinster och ett kryss, efter varandra och inte förlorat på sju. Laget håller ihop på ett beundransvärt sätt och framåt håller udden på att vässas till när Henok Goitom fått fler matcher i benen efter sitt skadeuppehåll.

Sporting Braga har ett bättre material än AIK, ska nämnas, men det finns frågetecken för formen. Laget har fortfarande uppehåll från seriespelet och man kan förmoda att allt inte sitter perfekt på sin plats ännu. Hur är det med tajmingen och de taktiska detaljerna?

Vi ser en stor skrällchans här och vill samtidigt ha vinst på spelet vid oavgjort. Därför spelas AIK +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid kryss – till 1,83x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AIK +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 27/7
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: