15 oktober 2017 AIK Jönköping Södra

Speltips inför AIK – Sundsvall 30/4: Fokus på sista tredjedelen

Efter vinsten senast fick AIK lite andrum, men problem kvarstår fortfarande. Får de fler positiva besked när lättviktaren GIF Sundsvall kommer på besök till Friends Arena? Det återstår att se! En sak som är säker i alla fall, det är att spelvärde finns att tälja på målmarknaden.

Efter två raka förluster, i matcher som man förväntas vinna, mot Hammarby och J-Södra, höjdes varningssignalerna för AIK och man har inte fått fart på de nyckelspelare som behöver hitta rätt för att solnaiterna på allvar ska kunna fäktas uppe i toppen av tabellen. En av dessa – Kristoffer Olsson. Är han verkligen så bra som ryktet säger?

Allt som allt har det i alla fall blivit två vinster, ett kryss och två förluster för AIK och eftersom Allsvenskan inletts så pass jämnt, ser det ändock ljust ut.

GIF Sundsvall är – med all rätt – tippade i botten, som en av de största kandidaterna att falla ner i Superettan. Truppen saknar såväl bredd som spets och känslan är att klubben är lite av ett sjunkande skepp. Kan kontraktet räddas, är det en skalp!

Premiären lovade faktiskt en hel del från ”Giffarna”; AFC Eskilstuna värjdes undan med 3-1, men det säger nog mer om dem än Sundsvall. Därefter; två raka förluster och nu två raka kryss, ena borta mot Hammarby och andra hemma mot Elfsborg. Fem pinnar på fem matcher. Godkänt? Ja…

AIK kan bjudas på en match

GIF Sundsvall har stora skadebekymmer, men haft så sedan innan seriestarten och då får man istället ta hänsyn till vad de som spelat åstadkommit och kan tänkas åstadkomma framöver.

Och här tror jag faktiskt att de kan bjuda AIK på en match.

Allsvenskan är, som nämnt, en extremt tajt serie – alla kan vinna över alla – och Sundsvall har visat prov på vissa kvalitéer, inte minst i de två senaste matcherna. Försvarsspelet har hållits ihop på ett acceptabelt sätt och det är därför pinnarna kunnat skövlas.

AIK känns avtrubbat. De tilltänkta nyckelspelarna har inte fått det att lossna och trots stort bollinnehav i matcherna, har de haft svårt att hitta rätt i den sista tredjedelen av planen – även om problemen kryper längre bak än så också.

Prestationen mot Sirius var dock lovande från solnaiterna, men faktum kvarstod – offensiven är avtrubbad. Efter matchen snackades det just om det, hur bollinnehav ska förvandlas till klara målchanser och i sin tur mål. Svårt att se alla nycklar vara hittade till den här matchen.

Framåt borde Sundsvall inte hota alltför mycket, eller? Troligtvis är det upp med försvarsmuren och försöka bevaka det resultat de har från start.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – spelas till 1,83x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 30/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 19%
2: 10%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%