15 oktober 2017 AIK Jönköping Södra

Speltips inför AIK – Željezničar 20/7: Trippla insatsen

Det är mållöst när vid halvtid i Europa League-kvaldubbelmötet mellan AIK och Željezničar. Returen spelas på Nationalarenan i Solna, varifrån vi försöker trippla insatsen med ett målspel.

Tillknäppt, chanssnålt och mållöst. Det första mötet, som spelades i Bosnien, var allt annat än en underhållande historia och 0-0 på resultattavlan var helt rättvisande utifrån matchbilden. Chanserna, halvditona inräknade, kunde mer eller mindre räknas på ena handen.

Utan tvekan betyder resultatet fördel AIK. Viss press fanns på Željezničar att leverera en hemmavinst – men naivt vore det att räkna bort bosnierna här på Friends Arena. Oddsen för vilken sida som ska avancera vidare till den tredje kvalrundan står i 1,33-3,25. Är det rättvisande?

Trots att AIK vecka in och vecka ut kritiseras för deras spel, har de klättrat upp på andraplatsen i den allsvenska tabellen. I slutet av förra veckan värjdes toppkonkurrenten IFK Norrköping undan med 1-0 tack vare ett självmål när matchen klev in i dess slutkvart.

Željezničar har premiär i den inhemska serien fyra dagar efter den här matchen – en serie de kom tvåa i ifjol. Senast de vann den var 2012/13. De tillhör toppskiktet i landet och har fått en hel del Europarutin under åren. Någon lättviktare? Icke!

Linan klivits under i tre raka matcher

William Hill står för ett utstick som vi inte kan blunda för och det hittas på den klassiska målmarknaden.

Defensivt är AIK suveräna, superstabila. De hållna nollorna bara radas upp och just nu är de fyra på raken till antalet. Vissa matcher släpper de knappast till en enda målmöjlighet. Fasansfullt imponerande.

Men offensivt är det annorlunda; udden är helt avtrubbad och alla anfallsalternativ, förutom möjligen Henok Goitom, som också är en bra bit från toppformen, är helt iskalla. Tre matcher efter varandra har till och med klivit under 1,5 mål.

Željezničar stod för en stabil insats på hemmaplan och väntas komma in till den här matchen med defensiv approach. Ett samlat försvar – skapar det problem för AIK:s jakt på mål och avancemang?

Vi får hela trippla insatsen för att det ska bli under 1,5 mål i matchen hos William Hill och det är mer än 30 punkter bättre betalt än hos de flesta andra konkurrenter. Polletter – in!

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 20/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 27%
2: 15%
Över 2,5 mål: 40%
Under 2,5 mål: 63%