Speltips inför Ajax – Köpenhamn 16/3: Lockande odds

Spelbloggare Publicerat: 15 March 2017

90 minuter avverkade, 90 återstår. Öppet race. Men bara en plats vidare i slutspelet finns att dela ut – hamnar den hos Ajax eller Köpenhamn? Den frågan lämnar vi över till andra och levererar istället en målidé.

Fördel, om än knapp sådan, för Köpenhamn. Danskarna vann hemmamötet med 2-1 efter att ha öppnat på ett sprudlande vis; 27 sekunder spelade och det stod 1-0 på resultattavlan. Chanser till att utöka radades upp under den första halvleken, men istället kom 1-1 innan Cornelius bankade dit vad som blev slutresultatet med 30 minuter kvar, alltså 2-1.

Gästerna hade mer boll, men det var en chansmässigt en tajt historia. Kunde lika väl ha slutat 2-2 eller 1-2, utan att 2-1 för den delen var missvisande på något sätt. Oavsett, stor betydelse i att komma hit till returen med en ledning för Köpenhamn.

2-1 är dock ett hemmaresultat som inte brukar betyda speciellt stor fördel – bara ytterst knapp sådan. Nära på fifty-fifty. Oddsen här, för att gå vidare i slutspelspyramiden; 2,10-1,85 x polletterna.

Underspelet lockar

Så, vad landar vi i här? Vi undviker att ta ställning åt det ena eller andra hållet och testar istället lyckan på målmarknaden. Tanken är – tillknäppt, tajt och målsnålt.

Nu må 2-1 vara ett klurigt resultat till en retur – ett sådant som kan öppna upp matchen, men Köpenhamn vet om vilka fantastiska kvalitéer och den stabilitet de besitter i försvarsspelet. Exempelvis; ynka nio insläppta på 25 matcher i danska Superliga. Lämnar tilltron till defensiven främst.

Och ännu svårare kommer det bli för Ajax att dyrka upp Köpenhamn utan spelfördelaren och poängspelaren, Davy Klaassen. Ett av de värsta tänkbara avbräcken, särskilt då laget inleder i uppförsbacke.

Nu må Köpenhamns mittbacksklippa ”Zanka” vara avstängd, men det väger knappast upp Ajax avbräck på Klaassen i den offensiva-defensiva balansen.

Känslan är att nollan blir svårsprucken och även om matchen kan öppnas upp framåt slutet, att vi landar i en målsnål kamp.

Under 2,5 mål spelas till 1,83x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 16/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: