28 augusti 2018 Dynamo Kiev Ajax Speltips

Speltips inför Ajax – Nice 2/8: Vi tar ställning – vem går vidare?

Från returen mellan Ajax och Nice i den tredje Champions League-kvalrundan finns det mycket som talar för holländarna. Vårt speltips inför matchen hittar ni här!

Marcel Keizer har inte fått den bästa starten som tränare för det Ajax som nådde ända till förra årets Europa League-final, där de föll mot Manchester United, och försäsongen har hittills lämnat en del att önska.

Men hur stor vikt ska läggas vid vänskapsmatcherna? Truppen ser stark ut och efter tre raka andraplatser i Eredivisie är siktet på att ta sikte på toppen av kullen.

Det är åtminstone med en bra utgångsposition de kommer till den här returfajten. Det omvända mötet på Allianz Riviera var väl utfört och när de 90 minuterna var summerade stod det 1-1 på resultattavlan. Bortamål och oavgjort! Ser ljust ut.

Nice var lite av en raket hemma i Frankrike under det förra året; landade på en fin tredjeplats och får därför kvala hit mot Champions League. Kan standarden hållas intakt framöver? Det ska bli intressant att se, för konkurrensen är riktigt hård i Ligue 1…

Ajax drar det längsta strået

Här håller jag Ajax som klara favoriter och tror att det blir de som löser den åtråvärda playoffplatsen. Gillar deras projekt och de ska absolut kunna utmana framåt i ett eventuellt Champions League-slutspel.

Förra året bländades vi av holländarna i deras Europa League-resa. Truppen är präglad av ungdomlig glädje och stor kvalité i de äldre herrarna; en bra mix. Klaas-Jan Huntelaar, som fortfarande är en mycket bra striker, har hämtats hem och med honom framme i banan får man in en helt annan udd.

Receptet till förra årets succé var det fantastiska hemmaspelet. Inte en enda av de 23 senaste matcherna på Amsterdam Arena har torskats och lag som Lyon, Köpenhamn och Schalke 04 värjdes undan i den där Europa League-sejouren.

Nices kvalitéer ska för all del inte underskattas, men när de kommer till en såhär pass tuff bortamatch utan en spelare som Mario Balotelli, skadad samt målskytten i det inledande mötet, tror vi inte att de kommer räcka till helt enkelt.

Hemmalaget spelas med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid uddamålsvinst – till fullt acceptabla 1,90 gånger pengarna hos Bet365. 2-0?

  Rygga spelet och titta på matchen hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Ajax -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 2/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 26%
2: 19%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 49%