8 maj 2019 tottenham ajax speltips odds betting

Speltips inför Ajax – Rosenborg 17/8: Offensiva avtryck

Ett drömodds är uppdukat på målmarknaden när Ajax och Rosenborg inleder deras dubbelmöte i Europa League-playoffet på Amsterdam Arena. En viss defensiv står i strålkastarljuset…

Det är med bitter eftersmak – och revanschlusta – som dessa klubbar ställs mot varandra. De har båda precis ramlat ur Champions League-kvalet, i den tredje rundan, och får därför spela playoff mot Europa League istället.

För Ajax är det inte annat än ett brakfiasko, då de har ambitioner att utmana och vara på den bästa möjliga nivån. De spelade dubbla kryss – 1-1 borta och 2-2 hemma – mot Nice i CL-kvalet och föll därför på färre bortamål. Extra bittert måste det ha varit då motståndarnas kvitteringsbalja i sista matchen kom sent.

Spelåret hemma i Holland inleddes med en snöplig 1-2-förlust mot Heracles och formen ser ut att vara på botten för Ajax.

Rosenborg stod för prestationer de kan vara mer stolta över – mot Celtic. De kämpade med näbbar och klor in i det sista; löste 0-0 på bortaplan och föll med knappa 0-1 i returen hemma. Det var en tuff lott och för ärlighetens skull – visst hör norrmännen inte hemma i Champions League?

I Eliteserien, den norska förstadivisionen, dominerar Rosenborg med järnhand. De två senaste åren har de stått som herre på täppan och där står de även just nu, ohotade, när 19 omgångar är spelade.

11 raka med insläppt mål

Fokus är på målen och en viss defensiv står i strålkastarljuset. Under tränaren Marcel Keizer har Ajax inte alls fått ordning på försvarsspelet, vilket är det stora orosmomentet. Detta tänker vi kan öppna för ett bortamål och när Bethard sticker ut hakan med ett superodds är det bara att slussa in polletterna.

Matchens och dubbelmötets stora favorit är Ajax. Däremot är det omöjligt att inte se till de problem som de har. De har släppt in mål i 11 matcher på raken, varav åtta av dessa varit efter det förra spelåret. Vi fick se prov på ett löjligt svajigt försvarsspel i dubbelmötet mot Nice och i seriepremiären likaså.

Framåt sviker holländarna å andra sidan sällan. Extra intressant blir offensiven med Klaas-Jan Huntelaar som ett ess i rockärmen för tränaren Marcel Keizer.

Gästerna har fin form och inför matchen deklarerat att de kommer offra mer framåt, kontra än mot Celtic, där approachen var extremt defensiv. En som verkligen hittat formen är profilen Nicklas Bendtner, med tre baljor på de två senaste matcherna.

Får vi se mål åt båda håll? Förutsättningarna för det finns! Bethard sticker ut hakan rejält och erbjuder hela 2,40 gånger pengarna för spelet, varpå vi inte kan hålla fingrarna borta.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 17/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 77%
X: 18%
2: 9%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 46%