Speltips inför Ajax – Schalke 04 13/4: En favorit att lita på?

Spelbloggare Publicerat: 12 April 2017

Holländskt mot tyskt i Europa League. Formstarka Ajax får besök av ett Schalke 04 fyllt av revanschlust. Vad landar det i?

Det här är, i min bok, en av de mest intressanta kvartsfinalerna i Europa League. Två lag som kan spela riktigt bra fotboll och kvalitetsskillnaden ska bör som hyfsat liten. Helt öppet? Oddsen för vilken sida som ska avancera vidare står i – 2,25-1,65.

Nu må Bundesliga vara en klart bättre serie än Eredivisie, det ska vi inte sopa under mattan med, men saker som momentum och form spelar in en hel del här. Också hur parterna presterat över hela spelåret.

Och där är det istället klar fördel för Ajax, som är mitt inne i en brinnande titelstrid i serien. De har en pinne upp till serieledande Feyenoord och ska alltså fortsätta försöka bolla mellan serie- och Europaspel på bästa sätt.

Schalke 04 är en besvikelse, en stor sådan. Att vara nummer 10 av 18 i serien är inte vad man hade önskat. Stor revanschlusta här i Europa League, med chansen på en titel – men också en chans ut i Europa till kommande år.

Gästerna har vissa skadebekymmer på de defensiva positionerna. Ingenting nytt på tapeten, dock. Ajax har Lasse Schöne avstängd, men annars få problem.

Ska ses som större favoriter

Känslan är att oddsen hamnat lite fel. Visst ska Ajax, i det här enskilda mötet, ses som större favoriter än marknaderna vill ge sken av?

Undertecknad har blivit väldigt förtjust i Ajax under denna Europa League-sejour. Truppen är förvisso ung, men ändå kvalitativ. Prestationerna har varit stabila och dubbelmötet mot Köpenhamn imponerade. Helt rättvist att man avancerade vidare – 1-2-förlust borta och 2-0-vinst hemma.

Nu verkar formen perfejt tajmad till den här bataljen. Formraden står i 5-1-0 och målskillnaden i de två senaste matcherna är tokimponerande 9-2.

Schalke är alltså nere på den undre tabellhalvan i Bundesliga och har haft problem mer eller mindre under hela spelåret, inte minst på bortaplan. Det var också med visst flyt som Gladbach kunde passeras i åttondelsfinalen, på fler bortamål efter två kryss.

Med hemmaplansfördelen ska Ajax vara större favoriter och vi spelar dem med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 1,84 x insatsen. 888sport är platsen.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Ajax +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 13/4
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: