Speltips inför Alavés – Barcelona 26/8: Problem att vänta för Barcelona

Spelbloggare Publicerat: 25 August 2017

Deportivo Alavés borta på Estadio de Mendizorrotza – en walk in the park för ett hårt favorittippat Barcelona? Det tror vi absolut inte att det blir. Vårt fokus riktas mot målen, eller snarare de uteblivna sådana.
SUPERODDS: Betfair ger nya kunder chansne att spela Barcelona till 5,0 istället för 1,3 mot Alaves. Klicka här för att ta del av kampanjen!

Det är kanske lätt att tro att blint stirra på vad Alavés presterade förra året, men de har förlorat flera framträdande spelare sedan dess – inlånade Theo Hernandez och Marcos Llorente, som nu båda spelar i Real Madrid, är två av de främsta exemplen.

Men allt som allt ska Alavés har kvalitet att överleva i årets Primera División. Bör absolut finnas åtminstone en trio som är sämre än dem. Premiären var dock en besvikelse, med en bitter 0-1-förlust mot den väntade bottenkonkurrenten Leganés. Ännu bittrare eftersom en straffspark sumpades i upptakten av matchen.

Även Barcelona lider av att ha förlorat spelare och då tänker vi förstås på Neymar, som lämnat för en världsrekordsumma om 2,2 miljarder, till Paris Saint-Germain. Den spanska Supercupfinalen mot ärkerivalen och den främsta konkurrenten i kampen om titeln, Real Madrid, förlorades med 1-5 över två möten.

Premiären lyckades katalanerna ändå vinna. Real Betis plockades ner med 2-0 på Camp Nou, men prestationen var knappast sprudlande…

Alavés kan streta emot

Känslan är att Barcelona kan ställas inför problem på Estadio de Mendizorrotza och vi förutspår en tillknäppt och tajt match, i alla fall om man räknar i Barcelonamått mätt. Varför detta?

Den topptrio som Barcelona haft de senaste åren har satt skräck i alla försvar och till den här matchen är endast en av spelarna kvar i den, Leo Messi. Luís Suárez missar, till Alavés lycka, matchen med en skada han åkte på i den senare av de nämnda matcherna mot Real Madrid.

Därmed blir Barcelonas offensiv klart mer avtrubbad och här ställs de mot ett alltid hårt, kollektivt arbetande Alavés.

Bättre besked är att Andrés Iniesta väntas ta plats i truppen, men håller han för 90 minuter redan nu? Det har vi svårt att se. Defensivt stärks man av att Gerard Piqué är back in business.

Mycket talar för en tajt historia, trots den klasskillnad som ändå råder…

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre mål i matchen – spelas till 1,94 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:15, lördag 26/8
TV:  tv3sport logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: