Speltips inför Alavés – Getafe 30/11: Kan de vända på steken?

Spelbloggare Publicerat: 29 November 2017

Hur mycket kraft har Deportivo Alavés råd att investera i cupen? Trots den, på pappret, fina sitsen inför hemmareturen mot Getafe, lutar vi åt att bortalaget drar det längsta strået – åtminstone över 90 minuter.

Sextondelsfinalens första möte dessa två emellan var en ren dragkamp under 90 minuter – och de som till sist fick fira – nåja, ingenting är klart – var Alavés efter att Christian Santos hoppat in kort in i andra halvlek och sedermera i slutminuterna skickat in vad som blev matchens enda mål. Mer bestämt, i den 87:e minuten.

Direkt oförtjänt var det inte heller, även om krysset hade varit ett mer rättvisande resultat utifrån hur mycket parterna skapade i matchen – försvinnande lite. 0-0 hade sannolikt varit mer talade för matchbilden.

Härmed är det fördel Primera División-jumbon Alavés inför returen, när de till och med har en ledning att spela på – på hemmaplan. Men kört är det absolut inte för Getafes del…

Oddssättarna plitar, i skrivandets stund, ut 1,35-3,40 för vilken part som ska avancera vidare. Matchen som enskild händelse presenteras Alavés enbart som knappa favoriter i.

Vem tror ni tar klivet framåt i Copa del Rey – håller Alavés i eller kan Getafe vända på steken?

Getafe har chansen

Undertecknad lutar åt att Getafe kan vända på steken, av flera orsaker.

Hyfsat liknande startelvor med de som ställdes ut i det första mötet väntas här – och där finns det lite större kraft i Getafe, även om skillnaderna inte är överdrivet stora. De kom förvisso inte till sin rätt i det första mötet, skapade oroväckande lite framåt, men har nycklarna för att sätta stopp för Alavés.

Därutöver spelar det såklart in att Alavés är så oerhört utsatta i Primera División, som jumbo med blott sex pinnar på 13 matcher. Glappet till säker mark, det bara ökar och ökar. Även om detta inte påverkar hur startelvan kommer utformas, är det klart att det tar fokus från cupen. Allt handlar om överlevnad.

Gillar Getafes chanser att vända, men med reservation för att ytterligare en tajt match kan vänta.

Därför spelas Getafe med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,95x hos Unibet. Hos samma spelbolag kan ni se matchen – helt utan kostnad.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Getafe +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 30/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: