Streana Barcelona Alaves

Speltips inför Alavés – Málaga 21/12: “Känner ni hur det dryper av ångest?”

Känner ni hur det dryper av ångest? Primera Divisións nästjumbo, Málaga, besöker Mendizorrotza Stadium, var tredjejumbon Deportivo Alavés väntar dem. Galet betydelse fulla pinnar är i potten – vi tror oss veta var de hamnar.

Att förlora här, det vore rentav förödande. Ångesten ligger som ett täcke över matchen, redan inför den, och frågan är om vi har två lag som värderar tyngden att vinna kontra risken att förlora som störst? Det kan sätta ton för hela historien, beroende på vilken approach man kommer till spel med.

Alavés är de som hittas närmast säker mark, som tredjejumbo medan Málaga är nästdito, och en seger skulle, åtminstone för tillfället, ta upp dem på det. Då passeras Deportivo La Coruna på bättre målskillnad, om än med en match mer spelad.

Detta medan Málagas uppförsbacke alltså är något brantare. Med knappa pinnen upp till just Alavés, 11 stycken på 16 matcher allt som allt, och för den delen också sämre målskillnad, borde deras prioritet ett vara att inte halka efter ytterligare, nu när man spelar på resande fot. Säkra före det osäkra.

Visat upp fin form

Som en blixt från klar himmel är det som Alavés vaknat till liv. Det är inte bara resultaten som trillat in, utan prestationerna lovar likväl massor inför framtiden.

Arbetsinsatsen som Alavés stod för i slutet av förra veckans bortamatch mot storklubben Atlético Madrid var mer än hedervärd och den räckte nästan till en pinne, om det inte vore för motståndarnas inhoppande Fernando Torres. Han skickade in matchens enda balja med cirka kvarten kvar.

Dessförinnan hade Alavés vunnit tre matcher på raken, två i serien, och spelet har sett markant bättre ut. Vi räknar med att formen är konserverad med tanke på den lovande prestationen mot Atlético.

Annat är det med Málaga, som väckte gnistan till liv i när Real Sociedad värjdes undan med 2-0 – på bortaplan. Tillbaka på förlustspåret var man dock senast, hemma mot Real Betis. 0-2. Underkänt, förstås. Käftsmäll!

Förutom skador på Miguel Torres och Juan Carlos Pérez, är Adrián González och Roberto Rosales avstängda inför matchen. Mindre vältajmat för Málaga. Även Alavés dras med ett par skador, men ingenting nytt på tapeten.

Till 2,15 gånger pengarna är det absolut motiverat att investera i den raka ettan, Alavés att vinna matchen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Alavés vinner, rak etta
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:30, torsdag 21/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 30%
2: 26%
Över 2,5 mål: 41%
Under 2,5 mål: 62%