Speltips inför Algeriet – Nigeria 10/11: “En skänk från ovan”

Spelbloggare Publicerat: 10 November 2017

Jumbon mot ettan – ett Algeriet som bara ska bevara hedern och ett Nigeria som hoppas fila vidare på det spel som varit så framgångsrikt. Det väntar när länderna möter varandra i Constantine. Speltips och odds finner ni här. 

Det här VM-kvalet vill Algeriet bara vifta bort och gå vidare från. Fiaskot är totalt med blott en pinne på fem matcher i det avslutande gruppspelet före mästerskapet och med det är de förstås fastkedjade på sistaplatsen inför den här matchen, som blir den sista i raden.

Konkurrensen må vara hård, men med det spelarmaterial som Algeriet faktiskt har ska mer kunna levereras. Det största namnet är Riyad Mahrez, toppspelare i Leicester och Premier League, och hans klubbkamrat Islam Slimani finns också med i truppen, även om hans roll är alltmer anonym.

Mycket talar för att det blir en del rotation från Algeriets del. Det blir förbundskapten Rabah Madjers första match vid rodret och exempelvis har en spelare som Sofiane Feghouli, som nu spelar för Galatasaray, lämnats hemma.

Gällande Nigeria har succén istället varit total. De är redan klara för mästerskapet efter att ha vunnit fyra matcher samt spelat en oavgjord och Zambia är inför den sista omgången hela sex poäng på efterkälken. Det är närmast definitionen av – dominans. Mycket positiv jargong runt laget.

Nu är det för Nigerias del bara att fila på detaljerna inför vad som komma skall, fotboll på den största av scener, VM i Ryssland 2018.

13 poäng av 15 möjliga

Med en ny förbundskapten och hedern att rädda kommer förstås Algeriet jaga de tre poängen, men när de presenteras som såhär stora favoriter utan att ha vunnit en enda gruppspelsmatch – visst är värdet åt det andra hållet?

I skrivandets stund, torsdag förmiddag, är ettan nere och nosar på 2,15 gånger pengarna. En väldigt skev uppfattning, menar undertecknad.

Nigeria har verkligen visat klassen under kvalet och alltså bara tappat två poäng av 15 möjliga. Truppen innehåller flera spelare som spelar på de större, europeiska scenerna. Dessvärre, för deras del, kan inte Chelseas Victor Moses, tre mål på fyra matcher, inte medverka, men det tomrum han lämnar kan fyllas på ett fullt acceptabelt vis.

2,08 gånger degen för Nigeria +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – ser jag lite som en skänk från ovan. Givet investeringsobjekt. Mr Green är platsen.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kr!

Speltips:

Speltips: Nigeria +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 20:30, fredag 10/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: