Speltips inför Armenien – Polen 5/10: Öppna dörrar

Spelbloggare Publicerat: 4 October 2017

Ett Polen med en sylvass offensiv, men som ser lite svajiga ut. Kommande match i VM-kvalet, mot avhängda Armenien, borde vara upplagd för någonting extra underhållningsväg, varpå målen investeras i.

Botten möter toppen när VM-kvalet återstartar i fotbolls-Europa. Grupp E:s etta, ett offensivt ramstarkt Polen, besöker nästjumbon Armenien, som förstås inte har att slåss om mästerskapsplatserna. Helt oävna har armenierna – alltid – inte varit och två av åtta matcher är vunna – hemma mot Montenegro och Kazakstan.

Det var bara en månad sedan de senaste matcherna i VM-kvalet, två stycken till antalet, och då åkte Polen på deras första käftsmäll tillika förlust i gruppspelet – med förnedrande 0-4 borta mot Danmark. En liten revansch fick man dock därpå, när Kazakstan värjdes undan med 3-0.

Armenien åkte, inte oväntat alls, på två förluster under den perioden. Det var dock nära att bli en skrällpinne borta mot Rumänien, men på stopptiden i den andra halvleken släpptes matchens första och enda mål in. En bit in i händelserna var de även med i svängarna mot Danmark; öppnade målskyttet i matchen, var bara 1-2-uppförsbacke innan danskarna smällde in två baljor i slutminuterna.

Minst tre mål i matchen – avbräcken till trots

Den offensiva kapaciteten är i enorm i Polen, som vi kan anta försöka sätta in dolkstöten redan när startskottet avlossas.

Arkadiusz Milik och Kamil Grosicki missar dock matchen för polackerna och det är offensiva avbräck, men det finns alltjämt klass framåt – i synnerhet i Bayern Münchens stjärnanfallare, Robert Lewandowski. Han är i superb form, trots att klubblaget inte levererar som önskat under seriestarten.

Vi räknar med ett Polen som kliver ut med offensiv approach och frejdighet i Jerevan. Detta kan även öppna för bakslag, även om de nödvändigtvis inte behöver betyda poängtapp i matchen.

I de flesta lite tuffare matcher för Armenien har det blivit målrikt, som i 1-4-förlusten mot Danmark. Offensivt skapades ändå lite, men till slut var det för svårt att hålla försvarsmuren uppe. Nu höjs nivån ännu ett snäpp…

Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål i matchen – är spelvärt till 1,96 x insatsen hos Mr Green. 1-3?

  Rygga spelet hos Mr Green – 2 x 100 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 x 100 kr kr gratisspel)
Spelstopp: 18:00, torsdag 5/10
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: