Speltips inför Arsenal – Chelsea 27/5: Cupfinal på Wembley Stadium

Spelbloggare Publicerat: 26 May 2017

Londonderby och FA-cupfinal. Ett mycket bättre sätt att sätta punkt för den engelska toppfotbollen det här spelåret kunde vi väl knappast få? Arsenal mot Chelsea, på Wembley Stadium!

ODDSBOOST: Spela Arsenal till 14,0 eller Chelsea till 8,0. Gäller nya kunder hos Betfair via denna länk.

Serieledarna och årets dominanter, Chelsea, mot FA-cupspecialisterna Arsenal.

Spelåren 2013/14 och 2014/15 plockade Arsenal hem FA-cupen, innan det var Manchester Uniteds tur förra året. Titlarna har varit lite som plåster på såren för misslyckade resultat i Premier League och i viss mån även Europa.

Nu när vi snart kan summera denna säsong, är det här den av de värsta – på mycket länge. Det blev en femteplats i serien och Champions League missas således för första gången sedan 1996, också då Arsené Wenger tog över huvudansvaret i klubben. Ryker nu?

Med ett betydande försprång plockade Chelsea hem årets Premier League och hyllningskörerna har stämt in i sång. Laget har verkligen agerat som just ett lag och en stor del i succén är förstås tränaren, italienaren Antonio Contes förtjänst. Fantastiskt arbete han stått för.

Arsenals försvarsgeneral Laurent Koscieln kommer inte medverka här i finalen till följd av sin avstängning. Annars riskerar Shkodran Mustafi och Kieran Gibbs att missa matchen. Gästerna har närmast hela truppen fit for fight. Kan ställa ut bästa möjliga startelva.

De vinner hörnmatchen

Det finns en hel del intressant att vraka i inför matchen; resultatspel till Arsenals favör, exempelvis – de har blivit alldeles för stora underdogs – men det stora värdet täljer vi på hörnmarknaden.

Tar en närmare titt på – hörnmatchen. Förstår inte varför Chelsea blivit så pass stora favoriter i den och värderar chanserna snarare som fifty-fifty.

Matchen spelas på Wembley Stadium, neutral plan, och känslan är knappast att Chelsea kommer dominera bollinnehavet. Blir sannolikt mycket kamp om bollen och något som talar till Arsenals fördel på hörnfronten, är att Chelsea är otroligt solida i försvars- och omställningsspelet. Inte alltid dem emot att backa hemåt.

Som oddsen antyder är chansen dessutom större att Chelsea tar ledningen och att Arsenal därmed får jaga i uppförsbacke – något som med bollinnehavet gynnar deras hörnmöjligheter.

Arsenal 6,0 hörnor framåt och 4,9 bakåt i Premier League medan Chelseas statistik var 5,7-4,2. Närmast snarlik statistik.

Flest hörnor: Arsenal spelas till 2,55 x insatsen hos Unibet, som också visar matchen för deras kunder – helt utan kostnad.

  Rygga spelet och se matchen hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Arsenal
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 27/5
TV:  tv3sport logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: