3 maj 2018 Atlético Madrid Arsenal Speltips

Speltips inför Arsenal – Everton 21/5: Måstematch för “Gunners”

Premier League anno 2016/17 ska avslutas under söndagseftermiddagen och från Emirates Stadium väntar en blytung match för Arsenal, när Everton kommer på besök. Vi har tittat närmare på målmarknaden och fastnar för ett spel till 2,20 x insatsen.

Här måste Arsenal vinna, punkt. Vid händelse av en trea kan fyran Liverpool passeras, men det förutsätter också att de tappar hemma mot Middlesbrough och det skulle då betyda Champions League-spel. Annars lämnas allt i händerna på Manchester United; huruvida de vinner Europa League eller ej.

Som så ofta har Arsenal avslutat med stil, men det är omöjligt att inte blicka tillbaka på vad som kan tituleras som totalt onödiga poängtapp. Formdippar mitt under spelåret. Är det på tiden att Arsené Wenger lämnar skutan?

Everton kan varken studsa uppåt eller droppa neråt i tabellen inför den här, avslutande matchen. De kommer därmed bli sjua oavsett resultat, men samtidigt är det inget lag som bara ställer ut skorna och spelar av de 90 minuterna, är känslan. Här ska ”Gunners” bjudas på en match.

Som det verkar kommer Everton ställa ut en identisk startelva från 1-0-vinsten över Watford senast. För Arsenals del riskerar Laurent Koscielny, Aaron Ramsey och Alex Oxlade-Chamberlain missa matchen. Spelarnas status ska tittas närmare på innan avspark.

Överdriven tro på mål

Det är lite svårt att förstå varför spelbolagen verkar så övertygade om att det kommer bli ett rent målpartaj på Emirates Stadium. Känslan är snarare att det är hyfsat lite som pekar på det och målunderspelen lockar starkt.

Oddssättarna överskattar Arsenal och verkar tro att de bara ska skölja över Everton här, vilket kan avläsas i såväl resultat- som målspelens odds.

Arsenal har varit stabila på sistone, absolut, men det som utmärkt sig mest är – försvarsspelet. Fyra raka vinster och tre hållna nollor på dessa, och i de matcherna har även 2,5-målslinan underklivits.

Gästernas anfallsspel har samtidigt sett rätt avtrubbat ut, medan defensiven hålls ihop okej. Här borde väl Ronald Koemans mannar dessutom kliva ut med en rätt defensiv approach? Emirates Stadium är knappast en arena man åker till och spelar ut helt och hållet på.

Tre av Evertons senaste fyra matcher – samma statistik som Arsenal, vill säga – har innehållit max två mål och övrig exakt tre.

Om Liverpool, som spelar mot ”Boro” parallellt, leder klart finns också risken att Arsenal i uppgivenheten tappar intensitet och att matchen mer eller mindre bara ska spelas av.

Slutsats? Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – synas till  2,20 x insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 21/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 18%
2: 12%
Över 2,5 mål: 68%
Under 2,5 mål: 36%