26 december 2019 Bournemouth Arsenal Speltips

Speltips inför Arsenal – Köln 14/9: Hur motiverat är “Gunners”?

Oddssättarna kommer inte alls överens inför Europa League-bataljen mellan Arsenal och Köln. Hur stort ska ”Gunners” favoritskap vara?

Hur motiverat kommer Arsenal vara nu när Champions League, som de mer eller mindre alltid når, och för den delen tenderar att åka ur åttondelsfinalen i, byts ut till Europa League, vars status är betydligt mindre?

Slå fast kan vi åtminstone att Premier League är överordnat årets Europaspel, fastän även det här är en möjlig väg ut till just Champions League. Rotation är deklarerad, men det väntas fortfarande ställas ut en kapabel startelva med spelare som Theo Walcott, Jack Wilshere och Oliver Giroud. Sådana som behöver speltid.

Därför blir det något mindre relevant vad Arsenal presterat i säsongsinledningen, även om det på sätt och vis är en vägvisare på vart de står – och det finns inte alltför mycket positivt att plocka ut. I seriespelet; vinster över Bournemouth och Leicester samt förluster mot Liverpool och Stoke.

Ännu större kris råder i Köln, som landade på en överraskande fin femteplats i Bundesliga i fjol. Nu? Tre förluster och en nolla i poängkolumnen. Detta utan att ha mött någon av de tänkbara titelaspiranterna. Faktum är att man är ensamma i serien utan att ha plockat en enda pinne. Snudd på kris redan nu.

10bet dukar ut fint odds

Det tar emot lite att lämna förtroendet i Arsenals händer med tanke på rotations-, motivationsfaktorn och deras svårtydda form.

Däremot borde skillnaden vara så pass stor att de kan plocka hem de tre pinnarna, även med större siffror. Köln har ju verkligen inte levererat i serieupptakten, det ser faktiskt riktigt illa ut, och normalt är de ett mycket sämre fotbollslag än vad ”Gunners” är, även med den väntade rotationen.

På hemmaplan har Arsenal de facto vunnit båda PL-matcherna – mot Leicester och Bournemouth. De sistnämnda, som möttes senast, krossades med 3-0 och den prestationen fanns mycket att hämta ur.

Generellt brukar Arsenal kunna leverera mot lite sämre motstånd, för att säcka ihop när nivån höjs.

Av 10bet får vi 2,12 x insatsen för att Arsenal ska vinna med minst två baljors marginal och det får ses som spelvärt runt tio punkter neråt.

  Rygga spelet hos 10bet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: 10bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 14/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 19%
2: 11%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%