Speltips inför Arsenal – Liverpool 22/12: Klassikermöte under fredagen

Spelbloggare Publicerat: 20 December 2017

De djupa rivalerna, Arsenal och Liverpool, som tillsammans bjudit på mängder av klassiska matcher, smygstartar julhelgen med en fredagsfajt på Emirates Stadium – och vi spetsar till det hela med ett vasst speltips.

Vill man underhållas, då brukar matcherna mellan Arsenal och Liverpool vara ett säkert kort; jämna, öppna och målrika inbördes matcher år efter år. Eskalerat har det också på senare år, där 6/7 senaste innehållit minst fyra mål. Vid flera av tillfällena har de skjutit upp bra mycket högre i höjden.

Lagen har redan mött varandra under säsongen, då alltså på Anfield, och den matchen vann Liverpool med förkrossande 4-0. Nära på spel mot ett mål. Innebär det mental fördel inför vad som komma skall här?

På tal på om mentala fördelar och spärrar – det var Liverpools tredje raka seger över Arsenal. Fjolårets identiska möte vann de med fyra mål mot tre, i en match med flera olika ansikten. Vi kan bara hålla tummarna på att vi får skåda någonting liknande denna afton! Förutsättningarna finns tveklöst där.

Rent sportsligt, med tabellen som grund, är det också en löjligt viktig fotbollsmatch som väntar – en som kommer sätta ton för striden om Champions League-platserna. Nu står Liverpool som fyra, den sista av de platser som leder ut dit, medan Arsenal är såväl pinnen som platsen bakom dem.

Som det verkar är Skhodran Mustafi åter redo att starta för Arsenal efter sitt kortare skadeuppehåll. Annat nytt är att Oliver Giroud inte kan medverka, men betydelsen av det ska inte överdrivas då han sannolikt hade inlett på bänken oavsett vad. Liverpool har frågetecken över Daniel Sturridges och Joel Matips status.

Vann omvända mötet med 4-0

Oddssättarna och marknaden har ställt ut Arsenal som favoriter inför matchen – det köper jag inte. Ser istället Liverpool som dito, om än knappa. Således har vi spelvärde uppdukat, och det ska såklart utnyttjas.

Liverpool tenderar att svaja till, men har faktiskt fått ordning på grejerna. Försvarsspelet sitter allt bättre och offensivt är leveransen fortsatt fantastisk. Vad sägs om 4-0-krossen av AFC Bournemouth senast – på bortaplan?

Glömmas bort ska inte heller att Liverpool vunnit tre raka inbördes möten. Säsongens match var det rejäl klasskillnad i. Fyra mål mot noll!

Känslan är att Arsenal passar Liverpool väl – ett Arsenal som vill spela possessionfotboll, men är oerhört sårbara vid bolltapp. Dessutom har ”Gunners” uppenbara problem med offensiv impotens för närvarande.

Även om det blivit få förluster och en del vinster på sistone, ser det inte bra ut för Arsenal spelmässigt. Det kan innebära en käftsmäll när svårighetsgraden höjs så drastiskt.

2,85 x insatsen för den raka tvåan kan köpas hos Unibet. Polletter – in!

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner, rak tvåa
Odds: 2,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 22/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: