23 november 2017 Köln Arsenal

Speltips inför Arsenal – Manchester City 23/4: Obefogat stort favoritskap

FA-cupsemifinal står på menyn – Arsenal mot Manchester City på Wembley Stadium. Spelbolagen menar att de senare nämnda ska vara klara favoriter. Lite väl stora, undrar vi?

Vi är framme vid den andra semifinalen i FA-cupen, där konkurrensen är hårdare än på år och dagar. Cupen har varit högt prioriterad och det är uteslutande stora pjäser kvar i det här skedet.

Första semifinalen är mellan Chelsea och Tottenham, vilken har avspark lördag kväll, innan det här speltipset är publicerat.

För både Arsenal och Manchester City är det här en chans att sätta plåster på såren för respektive fiasko i seriespelet, där de inte förmått att utmana om titeln – inte ens varit i närheten.

”Gunners” är placerade sexa i Premier League och Manchester City fyra.

Här i FA-cupen har Arsenal skickat ut Preston, Southampton, Sutton United och Lincoln City. Löjligt tacksamt schema. Nu höjs nivån på allvar! City har lyckats besegra West Ham, Crystal Palace, Huddersfield och Middlesbrough.

Det har mer eller mindre blivit en vana; att Arsenal har en del skadebekymmer; Cazorla, Mustafi, Pérez och Ospina är out. City saknar Gündogan och Stones. Ett desto trevligare besked är att Gabriel Jesus mirakulöst – nåja – är aktuell för spel.

Galna odds

Manchester City är enorma favoriter – och det köper jag inte alls.

Nu har Arsenal stora problem, det kan inte snackas bort hur som helst, men det är trots allt två hyfsat jämnstarka lag som ställs mot varandra på neutral plan. Att vi då får 4,20 gånger pengarna för den raka ettan, det är en miss av den större modellen.

Dessutom har ”Gunners” klar fördel i inbördes statistiken de senaste åren. City har bara vunnit en av de nio senaste medan Arsenal vunnit fyra och resterande fyra slutat oavgjorda. Psykologisk fördel?

Det som oroar är Manchester Citys helgjutna insats mot Southampton senast, när det blev en 3-0-seger på bortaplan. Arsenal hade desto större bekymmer med Middlesbrough och vann ”bara” med 2-1.

Men alldeles oavsett, Citys enorma favoritskap är inte befogat på långa vägar.

Den raka ettan spelas till 4,20 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak etta
Odds: 4,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 23/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 24%
X: 25%
2: 52%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 39%