Speltips inför Arsenal – Manchester City 2/4: Enkelt val av sida i toppmatchen

Spelbloggare Publicerat: 30 March 2017

Finns det överhuvudtaget någonting att diskutera inför söndagens toppfajt mellan Arsenal och Manchester City i Premier League? Åt vilket håll värdet finns är tveklöst – och vi slussar in polletterna!

Arsené Wenger har förbrukat allt sitt förtroende, truppen är drabbad av interna konflikter och superstjärnan Alexis Sanchez har flörtat med och hintat om en övergång till klubbens ärkerivaler, Chelsea.

Det har kokat över i Arsenal och avgångskraven kastas hit och dit, fram och tillbaka. Som situationen ser ut just nu, ser man inte speciellt heta ut i kampen om de där åtråvärda Champions League-platserna. Av bara pappret att tyda lever dock chansen på största allvar; man har sex pinnar upp till fjärdeplatsen och Liverpool – med två matcher färre spelade.

På bronsplatsen i tabellen hittar vi Manchester City. Det är inte i närheten av lika kaotiskt hos dem, som i Arsenal, men det är klart att uttåget ur Champions League mot franska Monaco var en käftsmäll. Givetvis även bittert att man inte kunnat utmana Chelsea om förstaplatsen.

Arsenal har Petr Cech och Lukas Perez out. Gästerna kommer till spel utan Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan samt eventuellt Kevin De Bruyne.

Arsenal helt under isen

Manchester City är upp och ner i deras prestationer, mycket åt det senare nämnda på resande fot, men här ska de ses med alla möjligheter i världen att vinna. Ett bättre tajmat tillfälle att ställas mot Arsenal får man väl knappast?

”The Gunners” står helt handfallna och var helt katastrofala före uppehållet. 1-3-förluster mot West Bromwich och Liverpool samt 1-5 i baken mot Bayern München. Däremellan vinst i FA-cupen, men det mot amatörklubben Lincoln. Det är facit på de fyra senaste matcherna.

Känslan är att alla fiaskona inneburit soppatorsk för Arsenal – en helt oönskad tränare, en trupp som verkar dra åt olika håll och en superstjärna vars största önskan verkar vara att vilja lämna klubben. Ja, med alla dessa problem får man det svårt att samla krafterna i serieslutspurten.

Ur Manchester City finns det mer att hämta, men spelet och resultaten har ändå varit fullt acceptabla de senaste månaderna. Här borde de nöta ner ett totalt iskallt Arsenal utan större problem och få en perfekt uppladdning inför bortamötet mot serieledande Chelsea i mitten av nästa vecka.

Den raka tvåan spelas till 2,38 gånger pengarna hos Betway. Finns inte mycket att diskutera där, va?

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner, rak tvåa
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 2/4
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: