21 april 2019

Speltips inför Arsenal – Manchester United 2/12: Superspel från rivalmötet

Det blir sällan öppet spel när José Mourinhos Manchester United bortaspelar mot toppkonkurrenterna och inför hatmötet mot Arsenal på Emirates Stadium luktar det målsnålt på nytt.

De har spottats på från alla håll och kanter – där är vi på Spelbloggare långtifrån oskyldiga – men ändå har Arsenal krupit upp på fjärdeplatsen i Premier League. Veckan som varit har varit underbart fin med först en 1-0-vinst borta över Burnley efter ett straffmål på stopptid och nu senast en förnedrande kross av Huddersfield Town. 5-0 på tavlan.

Fullpottaren mot Huddersfield var dock dyrköpt. Alexandre Lacazette fick kliva ut skadad och han kommer vara borta en tid framöver. Annars är Theo Walcott och Alex Iwobi tveksamma, men det är trots allt inte startspelare.

Vad som är värt att beakta är att Manchester United ofta hyllats, men att de likväl bara hittas fyra pinnar ovanför kvällens motståndare och rival, Arsenal. Har folk drabbats av lite tunnelseende, månne?

Gemensamt med ”Gunners” har Arsenal att de också vunnit två matcher under den senaste veckan. Watford plockades ner med 4-2 på bortaplan, i en match där effektiviteten i den sista tredjedelen var slående hög, och innan dess blev det en desto mer knapp, om än hyfsat stabil, seger över Brighton på Old Trafford.

Flera spelare kommer allt närmare deras comebacker efter skadefrånvaro i Manchester United; Marouane Fellaini, Phil Jones, Eric Bailly och Nemanja Matic. Tänkbart att en eller ett par av dem faktiskt kan medverka.

Bortaplan betyder – försvarsbussen upp

José Mourinho är (ö)känd för hur han brukar ställa upp sina lag i toppmatcher på bortaplan. Huruvida det är lönsamt eller ej kan diskuteras, men den defensiva approachen brukar landa i tillknäppta, tajta och därför målsnåla matcher.

Matcherna mot Liverpool, 0-0, och Chelsea, 0-1-förlust, är praktexempel på detta. Att det skulle se helt annorlunda ut mot tabellfyran Arsenal har vi svårt att se, varpå blickarna direkt riktades mot målmarknaden.

Det som skulle tala emot spelet är hur suveräna offensiver som båda parter visade prov på senast. Arsenal med fem mål mot Huddersfield och Manchester United med fyra mot Watford. Men ja, här väntar alltså en helt annan typ av matchbild och då blir de siffrorna relativt irrelevanta.

Båda förra årets inbördes matcher innehöll två mål. Nu ska vi väl den klassiska 2,5-målslinan ha en god möjlighet att klivas under – på nytt?

Under 2,5 mål blir därmed spelet till finfina 1,94x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor styck!

Få 8,00 på Arsenal eller 10,00 på Manchester United att vinna!

Kampanjen gäller enbart nya kunder hos Betfair. Använd koden ZFBM83.

Hämta ditt superodds – klicka här!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor styck!)
Spelstopp: 18:30, lördag 2/12
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 29%
2: 32%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%